Älyvalmiusindikaattori SRI kertoo, kuinka hyvin kiinteistösi vastaa tulevaisuuden tarpeisiin

Tiedätkö, mikä on kiinteistösi älykkyysosamäärä? Tulevaisuudessa kiinteistöiltä vaaditaan entistä…

Tiedätkö, mikä on kiinteistösi älykkyysosamäärä? Tulevaisuudessa kiinteistöiltä vaaditaan entistä enemmän älyä, kun esimerkiksi energian saatavuus tulee vaihtelemaan. Lähde liikkeelle kartoittamalla kiinteistösi tekniikan valmiudet ja selvittämällä toimenpiteet, miten parantaa niitä.

 

Yli 40 % kaikesta Euroopan unionin energian loppukulutuksesta käytetään rakennuksissa ja jopa 30 % hiilijalanjäljestämme on peräisin rakennuksista. Vietämme yli 90 % ajastamme sisätiloissa, joten kiinteistöjen tulisi edistää meidän hyvinvointiamme ja elämänlaatuamme kestävällä tavalla.

Älykäs kiinteistö parantaa käyttäjäkokemusta sekä tiedonkulkua käyttäjille, mahdollistaa tietoon perustuvan päätöksenteon, parantaa resurssitehokkuutta sekä tukee hajautetun energiajärjestelmän toimintaa. Mistä kiinteistönomistajan sitten tulisi lähteä liikkeelle älyratkaisujen käyttöönotossa? Tai miten kiinteistönomistajana voit arvioida, ovatko jo käytössä olevat järjestelmät tarpeeksi älykkäitä?

Tähän avuksi Euroopan unioni on kehittänyt Smart Readiness Indicatorin (SRI) eli älyvalmiusindikaattorin, jonka avulla kiinteistön älyvalmiuden taso voidaan mitata luotettavasti. Samalla saat tiekartan siihen, miten teet kiinteistöstäsi älykkäämmän.

Ota yhteyttä

 
Ville Vainola
Ville Vainola
Tuotepäällikkö, SRI, Caverion Suomi
 

SRI-konsultoinnin avulla määrität kiinteistösi älyvalmiusindikaattorin ja saat konkreettisen toimenpidesuunnitelman

SRI-mittari

Caverion SRI -konsultoinnissa analysoimme kiinteistösi digitaalisen nykytilan ja määrittelemme tavoitetason sekä selkeät lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelmat ja toimenpiteet kiinteistösi älykkyyden lisäämiseksi. Älykkyyden parantaminen maksimoi kiinteistösi arvoa, tukee kestävää energiajärjestelmää ja yhteiskuntaa sekä parantaa kiinteistösi toiminnan luotettavuutta ja joustavuutta. Toisin sanoen, saat analyysin ja toimenpiteet sille, miten valmistelet kiinteistösi tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja vaatimuksiin.

Älyvalmiusindikaattori on kehitetty osana rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä (EPBD 2018/844/EU). Indikaattorin avulla voidaan arvioida kiinteistön älykkyyden nykytilaa eli älyvalmiutta. SRI-laskennan lopputuloksena on yksi vertailukelpoinen luku kiinteistön älyvalmiudesta: kiinteistön älyvalmius pisteytetään asteikolla 0–100 %. Indikaattori on yhteistulos pisteytyksistä, jotka eri kiinteistötekniikan osa-alueet ovat tutkimuksessa saaneet. Tulos auttaa tunnistamaan tärkeimmät kehityskohdat kiinteistön älykkyyden osalta.

 

Tee kiinteistöstäsi älykkäämpi pitkäaikaisen kumppanin kanssa

Kun määrität rakennusten älyvalmiusindikaattorin...

 • Saat toteutuskelpoisen suunnitelman älykkyystason nostamiseksi
  Saat vertailukelpoisen, helposti ymmärrettävän arvion kiinteistön älykkyyden nykytilasta. Suunnitelman ja prosessin avulla varmistat sen, että kiinteistöllesi määritetty älykkyystaso saavutetaan. Kun valitset kumppanin, joka pystyy tukemaan sinua prosessin jokaisessa vaiheessa, takaat sijoituksellesi maksimaalisen tuoton.

 • Saat kokonaisvaltaisia käytännön ratkaisuja
  Ratkaisumme kattavat kiinteistösi koko elinkaaren vaiheet, aina erilaisista laitteista kokonaisvaltaisiin digitaalisiin järjestelmiin ja monipuolisiin palveluihin. Näin teet kiinteistösi hallinnasta helppoa ja tehokasta. Kiinteistötekniikka kun on enemmän kuin osiensa summa.

 • Otat harppauksen kohti vastuullisempaa ja kestävää rakennettua ympäristöä
  Varmistamme optimaaliset, turvalliset ja terveelliset sisäolosuhteet, korkean pääoman tuottoasteen, maksimaalisen energiansäästön ja korkeamman käyttäjätyytyväisyyden. Arvon maksimoimiseksi mittaamme ja sitoudumme menestykseen kanssasi.

  Kiinteistösi on älykäs, kun se tekee ihmisten toiminnasta ja ympäristön resurssien käytöstä älykkäämpää ja kestävämpää.
Nähdäksesi tämän sisällön meidän pitää pyytää sinua sallimaan markkinointievästeiden käyttö.
Salli markkinointievästeet täällä.
 

Asiantuntija-apua tulevaisuuden vaatimusten täyttämiseen ja mahdollisuuksien hyödyntämiseen

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti älykkäämpää ja kestävämpää rakennettua ympäristöä.

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää