Teollisuuden kunnossapito: tuottavuutta ja kilpailukykyä ennakoivasta mallista

Ennakoiva teollisuuden kunnossapito auttaa parantamaan laitoksesi tuottavuutta, luotettavuutta ja…

Ennakoiva teollisuuden kunnossapito auttaa parantamaan laitoksesi tuottavuutta, luotettavuutta ja näiden kautta kilpailukykyä muihin toimijoihin verrattuna. Älykkäät kunnossapidon ratkaisumme lisäävät muun muassa läpinäkyvyyttä ja ehkäisevät häiriöistä johtuvia yllättäviä tuotantokatkoksia ja laatuhäiriöitä.

 

Henkilöstön vaihtuvuus ja kokonaiskuvan hallinta teollisuuden kunnossapidon haasteina

Teollisuuden kunnossapidossa törmätään tyypillisesti samoihin ongelmiin: ainutlaatuista osaamista katoaa henkilöstön eläköitymisen kautta, kunnossapidon kokonaiskuva ei ole selkeästi kenenkään hanskassa ja ongelmiin reagoidaan vasta niiden ilmaantuessa. Myös töiden kriittisyyden määrittämisessä ja kunnossapidon tuloksellisuuden mittaamisessa saattaa olla vaikeuksia. Kiireen keskellä kunnossapidon töitä ulkoistetaan usein monille eri toimijoille, mikä tarkoittaa jatkuvasti vaihtuvaa henkilöstöä ja hankaloittaa tiedon systemaattista kerryttämistä teollisuuslaitoksen kunnossapidon tilanteesta.

Huomattavia säästöjä ennakoivalla kunnossapidolla

Caverionilla on vuosikymmenien kokemus teollisuuden kunnossapidon tehtävistä. Huolehdimme asiakkaidemme laitoksissa niin kiireellisistä korjaustöistä kuin jatkuvasta, ennakoivasta kunnossapidosta. Kokemuksemme perusteella olemme kehittäneet toimintatapoja, jotka parantavat kunnossapidon läpinäkyvyyttä ja kustannustehokkuutta.

Kun kunnossapito on asiantuntevaa ja proaktiivista, laitoksen tuotanto tehostuu, kun hukka-ajat vähentyvät. Olemme säästäneet asiakkaidemme aikaa jopa kymmeniä prosentteja ehkäisemällä yllättäviä tuotantokatkoksia ja tukemalla asiakkaitamme ennakoivaan kunnossapitoon siirtymisessä. Toimivasta teollisuuden kunnossapidosta muodostuu kilpailuvaltti: älykäs, ennakoiva kunnossapito tuo näkyviä säästöjä ja tehokkuuden parannuksia tuotantolaitoksesi arkeen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 
Toni Rauvanto
Toni Rauvanto
Myyntijohtaja, Caverion Industria

IoT- ja tekoälyratkaisut kunnossapidon apuna

Meille on tärkeää, että autamme organisaatiotasi saavuttamaan tavoitteenne ja visionne, liittyivätpä ne tuotannon tehostamiseen, työturvallisuuden parantamiseen tai vastuullisuuden kehittämiseen.

Olemme halukkaita sitoutumaan asiakkaidemme onnistumiseen. Seuraamme yhdessä sovittuja onnistumisen mittareita ja parannamme tuloksia jatkuvasti. Me olemme markkinoiden ainoa toimittaja, joka on halukas sitomaan ansainnan onnistumiseen. Meiltä löydät läpinäkyvät ja modernit digitaaliset tavat mitata kunnossapidon tuottavuutta.

Hyödynnämme työssämme IoT- ja tekoälyratkaisuja, jotka oikein hyödynnettynä ja yhdessä oikein suunniteltujen ja toteutettujen toimenpiteiden kanssa lisäävät työn suunnitelmallisuutta ja parantavat laitosten toimintavarmuutta. Tekemämme kriittisyysluokittelut perustuvat pitkään kokemukseemme, asiakkaan syväosaajien haastatteluihin ja laitoksen reaalidataan.

Kunnossapitojärjestelmämme ja siihen jatkuvasti rikastettavan tiedon ansiosta osaaminen siirtyy yhtiön käyttöön ja operatiiviseen toimintaan, eikä haihdu ilmaan alihankkijoiden vaihtuessa tai oman henkilökunnan jäädessä eläkkeelle tai siirtyessä uusiin haasteisiin. Kunnossapitojärjestelmä on siis työkalu, jolla voidaan vähentää käyttövarmuuden tai tuottavuuden romahtamisesta avainhenkilöiden vaihtuessa.

Esimerkkejä teollisuuden kunnossapitoon tarjoamistamme palveluista

Kilpailukykyä ja vakautta tuotantoon

Olemme toteuttaneet asiakkaillemme digitaalisia kunnossapidon ratkaisuja lähes vuosikymmenen ajan. Vuodet ovatkin kerryttäneet kymmeniä referenssejä, joita olemme kehittäneet yhdessä parhaiden asiakkaidemme kanssa – kaikki referenssit ovat kaikkien teollisuuden sektoreiden käytössä. Sovellamme oppimiamme parhaita käytäntöjä kaikkien asiakkaidemme hyödyksi. Erityisosaamisemme esimerkiksi tekoäly- ja automaatioratkaisujen suhteen on omaa luokkaansa Suomessa.

Teollisuuden kunnossapidon lisäksi tarjoamme esimerkiksi elinkaarisuunnittelupalveluita, jotka auttavat optimoimaan laitoksesi toiminnan ja tulokset pitkällä aikavälillä. Olemme kokonaisvaltainen asiantuntijaorganisaatio, jolle tyypillisiä elinkaarisuunnittelupalveluita ovat automaatiojärjestelmien ja sähköpääkeskusten uusinnat sekä erilaiset monialaiset kokonaisratkaisut, joiden avulla asiakas pystyy jatkamaan laitosten elinkaarta ja parantamaan tehokkuutta ja laatua.  Asiantuntijuutemme avulla autamme kotimaista teollisuutta pysymään kilpailukykyisenä globaalissa markkinassa.

Tuotannon optimointi vaatii ennen kaikkea tiedon kerryttämistä. Tiedon kerryttäminen vahvistaa asiakkaidemme asemaa ja poistaa yksittäisen asiantuntijan osaamiseen perustuvaa liiketoimintariskiä. Samalla pystymme tuomaan vuosikymmenen kokemuksen asiakkaidemme käyttöön. Meidän kanssamme et joudu aloittamaan nollasta, vaan pitkä kokemuksemme on aina alkutilanne uuteen asiakkuuteen.

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Pyydä tarjous teollisuuden kunnossapidosta

Katso myös