Digitaaliset ratkaisut ja älykkäät teknologiat muodostavat kiinteistön, teollisuuslaitoksen ja infran selkärangan

 

Älykkäät kaupungit yhdistävät rakennukset, teollisuuslaitokset ja infran kestäväksi ja hyvinvointia lisääväksi ympäristöksi sen käyttäjille. Älykkäiden rakennusten, teollisuuslaitosten ja infran on oltava muuntojoustavia, vastuullisia sekä älykkäitä ja sopeutua alati muuttuviin tarpeisiin ja vaatimuksiin. Jotta tämä olisi mahdollista käytännössä, kiinteistötekniikan, teknologian ja digitaalisten ratkaisujen on toimittava saumattomasti yhdessä. On aika tehdä merkittäviä valintoja kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Fyysiset järjestelmät älykkään kiinteistön perustana

Jotta kiinteistösi, teollisuuslaitoksesi tai infrasi toimisi älykkäästi ja kestävästi, kiinteistötekniikan ja teknologian on oltava ajan tasalla. Näillä teknisillä järjestelmillä on merkittävä vaikutus käyttökokemuksen ja energiatehokkuuden kannalta.

Digitaaliset ratkaisut päätöksentekosi tukena

Fyysiset järjestelmät yhdistettynä digitaalisiin ratkaisuihin parantavat kiinteistösi ja teollisuuslaitoksesi toimintaa sekä loppukäyttäjäsi kokemusta. Ne keräävät ja analysoivat tietoa ja tarjoilevat sen päätöksentekosi tueksi. 

Kohti hiilineutraalia ja resurssiviisasta yhteiskuntaa älykkäiden fyysisten ja digitaalisten ratkaisujen avulla 

Yksittäisten kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten energiankulutuksen optimoinnin sijaan meidän on suunniteltava rakennettua ympäristöä kokonaisuutena, jossa energiaresurssit käytetään viisaasti hyödyksi. Tässä älykkäät fyysiset ja digitaaliset ratkaisut toimivat avainasemassa.

Esimerkiksi päivittäistavarakauppojen kylmälaitteet tuottavat maitohyllyjä ja pakastealtaita viilentäessään suuren määrän lauhdelämpöä.  Pahimmassa tapauksessa se lasketaan rakennuksesta ulos. Ei ole kovin resurssiviisasta, että samaan aikaan naapurikiinteistöön ostetaan polttamalla tuotettua kaukolämpöä. Kaupan lauhdelämpö voitaisiin ottaa talteen ja ohjata naapurikiinteistön tai korttelin lämmitykseen. Toisen hukka on toisen aarre.

Paranna käyttäjäkokemusta

Älykkäät teknologia ja digitaaliset ratkaisut tuovat myös merkittäviä hyötyjä käyttäjille yhteiskunnan lisäksi. Esimerkiksi näkymä vapaisiin työpisteisiin ja kokoushuoneisiin tai tieto ruokalan jonotilanteesta tuovat mukavuutta ja sujuvuutta käyttäjien arkeen. Valaistuksella, sisäilman laadulla, lämpötilalla ja akustiikalla on taas esimerkiksi suora vaikutus tuottavuuteen ja tyytyväisyyteen.

Älykkäät pysäköintijärjestelmät ovat myös yksi esimerkki, kuinka fyysiset järjestelmät ja digiteknologia yhdessä luo lisäarvoa käyttäjille ja kiinteistön omistajille.

 
Opas: Tekoäly kiinteistöissä

Opas: Tekoäly kiinteistöissä

Tekoäly on rakettitiedettä, mutta sen hyödyntäminen kiinteistössä on yllättävän vaivatonta. Luettuasi oppaamme tiedät, että tekoäly ei ole silkkaa hölynpölyä, vaan aidosti toimiva keino tehostaa kiinteistön toimintaa.

Lataa opas

Opas: Kiinteistön digitalisaatio

Opas: Kiinteistön digitalisaatio

Digitalisoituvat kiinteistöt -oppaamme kertoo digitalisaation vaikutuksista kiinteistöihin. Mitä teknologia mahdollistaa jo nyt ja mitä tulevaisuudessa? Miten alennat energiankulutusta ja parannat olosuhteita digitaalisten ratkaisujen avulla? Opas palvelee sekä kiinteistöjen omistajia että niiden hallinnoinnista vastaavia.

Lataa opas

 

Asiantuntija-apua hiilineutraaliin yhteiskuntaan

Parannetaan yhdessä energiatehokkuutta, resurssiviisautta ja käyttäjätyytyväisyyttä. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tutustu nyt palveluihimme!

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää