Rakennusautomaatio tuo älykkyyttä rakennettuun ympäristöön, kiinteistöihin ja liikenteeseen

Teknisten järjestelmien, laitteiden ja sensoreiden määrä ja monimuotoisuus kiinteistöissä ovat…

Teknisten järjestelmien, laitteiden ja sensoreiden määrä ja monimuotoisuus kiinteistöissä ovat jatkuvassa kasvussa. Jos järjestelmiä ei hallita yhtenä kokonaisuutena rakennusautomaation avulla, haitat näkyvät esimerkiksi olosuhteiden kokonaishallinnassa, loppuasiakkaan tyytyväisyydessä, energiatehokkuudessa sekä kustannuksissa. Järjestelmien välille voi helposti syntyä ristiriitoja – esimerkiksi kiinteistöä lämmitetään ja jäähdytetään samanaikaisesti.

 

Rakennusautomaation avulla on mahdollista ohjata kiinteistön kaikkia taloteknisiä järjestelmiä - älykkäästi yhdestä käyttöliittymästä. Järjestelmistä saadaan paras hyöty irti ja osaoptimointi vähenee, kun kiinteistöä voidaan ohjata ja käsitellä kokonaisuutena. Rakennusautomaatio on kuin aivot, jotka ohjaavat ja säätelevät kaikkia olosuhteita kiinteistön käyttäjän parhaaksi. Kiinteistöstä kerätyn ajantasaisen datan ja historiatiedon avulla on mahdollista esimerkiksi

  • ennustaa kunnossapidon tarpeita
  • optimoida energiaresursseja ja olosuhteita
  • parantaa käyttäjäkokemusta.

Kiinteistöstä kerätty data ei itsessään tee autuaaksi, vaan se vaatii jalostamista. Analytiikan avulla pystytään kuitenkin seuraamaan esimerkiksi neuvotteluhuoneiden ilmanlaatua ja lähettämään liian korkeista luvuista hälytys suoraan huoltoon. Kokonaisvaltainen kiinteistönhallintajärjestelmä tarjoaakin paljon hyödyllistä tietoa kiinteistöstä sekä myös yhteisen viestintäkanavan kiinteistön käyttäjien ja ylläpidon välillä.

Toimivan ja aidosti hyödyllisen alustateknologian suunnittelu lähtee käyttäjien vaatimista toiminnallisuuksista.

Käytämme avoimia ratkaisuja, jotka mahdollistavat järjestelmäriippumattomuuden ja tukevat yleisiä tietoliikenneprotokollia, kuten BACnet, MODBUS, M-Bus, DALI, KNX, LON ja avoimia tiedonsiirtorajapintoja, kuten RESTful API ja MQTT.

Ota yhteyttä

Petri Naukkarinen
Petri Naukkarinen

Liiketoimintapäällikkö, automaatio

 
caverion_automaatio_webinaari_lander_1140x560-ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg

Webinaari: Näin saavutat digitalisaation hyödyt älykkään rakennusautomaation avulla

Digitalisaation hyödyntäminen suomalaiskiinteistöissä on yhä lapsen kengissä. Edistämällä digitalisaatiota voidaan kuitenkin tehokkaasti parantaa energiatehokkuutta, laskea elinkaarikustannuksia, optimoida huoltokustannuksia ja palvella kiinteistön käyttäjiä paremmin. 

Perjantaina 22.3. järjestetyssä webinaarissa kerroimme, miten pääset käsiksi digitalisaation hyötyihin älykkään rakennusautomaation avulla.

Lue lisää ja lataa webinaarin tallenne

 

Räätälöimme sinulle sopivan automaatioratkaisun

Etsimme sinulle innovatiivisen ja toimivan ratkaisun, joka sopii olemassa oleviin järjestelmiisi.

Caverion Drive

  • Kiinteistönhallintajärjestelmä, joka integroi kaikki kiinteistön toiminnot helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi: tilat, olosuhteet, turvallisuus, ympäristö, energiatehokkuus, ylläpito ja kustannukset. Näin kiinteistössä ei tule turhia päällekkäisiä toimintoja, ja kiinteistönhallinta tehostuu.
  • Ottamalla käyttöön myös Caverion SmartView -alustan, voit seurata reaaliaikaisesti kiinteistösi toimintaa 24/7.
  • Lue lisää Caverion Drivesta
  • Ylläpidämme myös vanhoja Caverion Pyramid-automaatiojärjestelmiä, ja ne ovat päivitettävissä Caverion Drive-järjestelmään.

Ota yhteyttä – luodaan yhdessä kiinteistöösi sopiva ratkaisu! 

 

Automaation ohella voimme toteuttaa myös kaikki muut talotekniset järjestelmät - toteutamme projektit ammattimaisesti, aikataulussa ja sovittujen kustannusten puitteissa sekä vastaamme niiden ylläpidosta koko elinkaaren ajan. 

 

Rakennusautomaatio ja kiinteistönhallinta ajan tasalle

Rakennusautomaatio on noin 1 % kiinteistön rakennuskustannuksista – verrattain pieni investointi huomioiden, että automaatio on ainoita keinoja hallita kiinteistön olosuhteita, energiankulutusta ja näiden kautta vaikuttaa loppukäyttäjätyytyväisyyteen. Oikein hankittu, toteutettu ja ylläpidetty rakennusautomaatio varmistaa kiinteistösi arvon, ja jopa kasvattaa sitä, koko sen elinkaaren ajan.

Nykyaikaisilla ratkaisuilla voidaan merkittävästi parantaa kiinteistöjen ja teollisuuden teknisten järjestelmien toimintaa, joten automaation hankintaa tai päivittämistä kannattaa harkita säännöllisesti. Esimerkiksi modernisointi- ja korjausvaiheessa on hyvä varmistaa, että automaatio täyttää nykyiset käytettävyyden, energiatehokkuuden ja tietoturvan vaatimukset. SRI-kartoituksen avulla varmistat investoinnin tehokkuuden. 

Mikäli rakennusautomaation hankinta tai modernisointi on ajankohtaista, kokosimme maksuttoman ja kattavan ladattavan ostajan oppaan tueksesi.

Lataa rakennusautomaatiojärjestelmän ostajan opas

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin, EPBD:n (Energy Performance of Buildings Directive), myötä automaatio- ja kiinteistönhallintajärjestelmä on tulossa pakolliseksi kaikkiin kiinteistöihin, joiden lämmitys- tai ilmastointijärjestelmien teho on yli 290 kW, pois lukien asuinkiinteistöt.

Lue lisää EPDB:stä ja lataa opas

Ulkovalaistuksen ohjaus parantaa käyttöturvallisuutta

Tiesitkö, että ulkovalaistuksen erilaisten ohjausratkaisujen määrä kasvaa koko ajan ja ohjausmahdollisuuksista tulee entistä monipuolisempia ja energiatehokkaampia? Tarjoamme tarpeisiisi sopivia ulkovalaistuksen ohjausratkaisuja ja uusinta tekniikkaa esimerkiksi katu-, tie- ja ulkovalaistuskohteisiin.

Ota yhteyttä niin keskustellaan tarpeistasi!

Telematiikka tekee teistä turvallisia

Haetko liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden varmistavia liikenteenohjaus- ja telematiikkajärjestelmiä maanteille, tunneleihin ja parkkipaikoille?

Lue lisää telematiikkapalveluista ja liikenteenohjausjärjestelmistä

Teollisuusautomaatio tehostaa ja optimoi laitoksen toimintaa

Teollisuuslaitokset vaativat mukautuvia ja tehokkaita ratkaisuja. Autamme sinua luomaan toimivan ja turvallisen automaatiokokonaisuuden tarpeisiisi. Palvelumme kattavat energia-, elintarvike-, prosessi- ja energiateollisuuden sähköiset automaatioratkaisut suunnittelusta, laitevalinnoista ja asennuksista aina käyttöönottoon asti.

Lue lisää automaatioratkaisuistamme teollisuudelle

Etähallinnalla säästöjä ja palvelua ympäri vuorokauden

Etähallinnalla varmistetaan, että kohdekiinteistön talotekniikkaa käytetään koko ajan tarkoituksenmukaisesti ja mahdollisimman energiatehokkaasti olosuhteita heikentämättä. Etähallinnan asiantuntijat huolehtivat, että kohdekiinteistön talotekniikka on enemmän kuin osiensa summa ja toimii kokonaisuutena mahdollisimman saumattomasti.

Etähallintakeskuksemme tekemät toimenpiteet raportoidaan aina sinulle ja siten toiminta on mahdollisimman läpinäkyvää. Tutustu myös Caverion SmartView:hun - helppokäyttöiseen alustaan, joka tarjoaa tietoa kiinteistösi toiminnasta ja tehdyistä toimenpiteistä 24/7.

Tutustu etähallintapalveluihin ja 24/7 Kiinteistö-HelpDeskiin

 

Asiantuntija-apua rakennusautomaation tai kiinteistönhallinnan kanssa

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. Keskustellaan tavoitteistasi sekä tarpeistasi ja etsitään niitä tukeva ratkaisu!

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää