Rauman kaupunki hyödyntää olosuhdeantureita varmistaakseen paremman sisäilman

 

Olosuhdeanturit
Pitkän aikavälin datan perusteella pystytään puuttumaan aiempaa paremmin sisäilmaan vaikuttaviin tekijöihin

Yhteensä 16
olosuhdeanturia antamaan todennettua dataa olosuhteista

 Koulukiinteistössä on ollut pitkään epäselvyyttä ilmanvaihdon riittävyydestä. Caverionin antureiden mittaustuloksia seuraamalla on saatu selville esimerkiksi suodattimien tukkeutumia.  

Sami Stål, Rauman kaupungin tilapalveluiden sisäilma-asiantuntija

 
 

Olosuhdeantureiden avulla kiinni todelliseen dataan

Rauman kaupungin tilapalveluiden sisäilma-asiantuntija Sami Stål käyttää työssään Caverionin olosuhdeantureita. Antureiden antaman pitkän aikavälin datan perusteella pystytään puuttumaan aiempaa paremmin sisäilmaan vaikuttaviin tekijöihin. Kiinteistöjen käyttäjille voidaan myös antaa todennettua tietoa siitä, mitkä olosuhteet oikeasti ovat. 

– Raumalla on sisäilma-asioiden suhteen sellainen tilanne, että niiden eteen on tehty paljon. Toisaalta joitakin asioita on tehty aiemmin ehkä hieman huonosti. Tällä hetkellä olemme kuitenkin selvästi tiellä parempaan, Stål kertoo. 

– Tämä olosuhdeseuranta on yksi iso osa sitä, että pääsemme kiinni näiden rakennusten todelliseen toimintaan ja tekniikkaan, Stål painottaa.

Pyynpään koulun liikuntasali
Caverionin olosuhdeanturi

Todennettua tietoa olosuhteista

Rauman kaupungilla on tällä hetkellä käytössään yhteensä 16 Caverionin olosuhdeanturia. Yksi niistä kiinteistöistä, joihin Caverionin olosuhdeantureita on asennettu, on Pyynpään koulu. 1980-luvun lopulla valmistunut koulurakennus on Stålin mukaan teknisesti ja rakenteellisesti suhteellisen hyvässä kunnossa.

– Täällä on kuitenkin jo pitkään ollut epäselvyyttä ilmanvaihdon riittävyydestä. Päätimme hankkia tähän tilanteeseen ja nimenomaan tähän kouluun Caverionin antureita. Mittaustuloksia on nyt seurattu ja niiden avulla on päästy kiinni esimerkiksi siihen, jos ilmanvaihdon suodattimissa on ollut tukkeumaa, Stål sanoo. 

– Halusimme saada pidemmän aikavälin mittausdataa, jolla päästäisiin puuttumaan niihin todellisiin syihin, Stål perustelee. 

Datan avulla käyttäjiä voidaan auttaa oikein

Kaupungin tehtävä on tarjota terveelliset ja turvalliset tilat kaikille tilojen käyttäjille. Olosuhdeseurannan kautta tiedetään, millaiset olosuhteet kiinteistöissä oikeasti on. Arvailla ei tarvitse. 

– Koko kaupungin mittakaavassa tämä antaa tietenkin mahdollisuuden siihen, että saamme vähitellen kaikista kiinteistöistä sitä todellista dataa. Silloin pystymme tekemään myös ratkaisuja kaupungin kiinteistöistä ja esimerkiksi tulevista peruskorjauksista, Stål kertoo. 

– Koko hommassa tärkeintä on se, että saamme dataa. Sen avulla pystymme auttamaan käyttäjiä, jotka ovat välillä hädässä. Pystymme kertomaan heille, mitkä ne olosuhteet oikeasti ovat, Stål summaa.

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin