Aurinkosähkö - vähennä verkosta ostetun energian määrää, energian kokonaiskustannuksia ja hiilijalanjälkeäsi

 
Vastuullisuuden eteen tehtävien toimenpiteiden vaatimukset lisääntyvät ja hiilineutraalisuuden ja…

Vastuullisuuden eteen tehtävien toimenpiteiden vaatimukset lisääntyvät ja hiilineutraalisuuden ja jopa hiilinegatiivisuuden tavoittelemisesta on tullut meille kaikille arkipäivää. Lisäksi nousevat sähköenergian kustannukset, sähköverkon muutokset ja hiilidioksidin verotus johtavat jatkuvasti nouseviin energiakustannuksiin. Aurinkosähkö ja aurinkosähköjärjestelmät tarjoavat mahdollisuuden vähentää verkosta ostetun energian määrää, energian kokonaiskustannuksiasi ja pienentää hiilijalanjälkeäsi.

 

Aurinkosähkö yritykselle tai julkisen sektorin toimijalle

Autamme saavuttamaan yrityksesi resurssienhallinnan tavoitteet, niin vastuullisuuden, kustannusten kun olosuhteidenkin osalta, varmistamalla laadukkaan ja omavaraisen energiantuotannon. Aurinkopaneelit vähentävät verkosta ostetun energian määrää, energian kokonaiskustannuksiasi ja hiilijalanjälkeä. Voit jopa tuottaa voittoa myymällä ylimääräisen energian takaisin verkkoon.

Toimitamme aurinkosähköjärjestelmiä eli aurinkovoimaloita yrityksille ja julkiselle sektorille, emme valitettavasti yksityistalouksiin.

Tarpeisiisi mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä valmiiksi asennettuna

Pohjoisiin olosuhteisiin sopivien tuotteiden huolellinen valinta ja asennus varmistavat aurinkosähköjärjestelmän elinkaarenaikaisen toiminnan. Aurinkosähköjärjestelmän pitkäikäisyyden varmistamiseksi toimituksemme sisältää järjestelmän asennuksen, sen kytkennän etähallintakeskukseemme sekä järjestelmän ylläpitosopimuksen.

Erityisen suuren hyödyn aurinkosähköstä saat isoissa kohteissa, esimerkiksi teollisuuslaitoksissa, joissa ympärivuotinen ja päiväsaikainen sähkönkulutus on erityisen suurta. Aurinkopaneelien asennus sopii kuitenkin erittäin hyvin myös esimerkiksi julkisiin rakennuksiin, liiketiloihin tai maatalouteen. Mitoitamme ja suunnittelemme aurinkosähköjärjestelmät aina kohdekohtaiset tarpeet huomioiden.

 
  • Sähkön kulutuksen ja järjestelmän alustava arviointi
  • Korkealaatuiset komponentit, jotka soveltuvat arktisiin olosuhteisiin
  • Rakennetaan turvallisuutta, toimintavarmuutta ja optimaalista tuotantoa ajatellen
  • Automatisoidut hälytykset
  • Tilanteen salliessa etäkorjaus tai paikallisen huoltohenkilökunnan ohjeistus
  • Vuosittainen tarkastus ja kirjallinen raportti
  • Kuukausittainen tuotannon raportointi
  • Vuosittainen tarkastus ja kirjallinen raportti
  • Vähennetyt CO2-päästöt
 

 Aurinkosähkötuki yritykselle

Sinun ei välttämättä tarvitse rahoittaa koko aurinkosähköinvestointia itse, sillä yrityksille on tarjolla erilaisia tukia aurinkosähkön käyttöönottoon, kuten energiatuki ja maatalouden investointituki. Tietyissä tapauksissa toteutus on mahdollinen myös ESCO-hankkeena, jossa rahoitus toteutetaan osin hankkeen avulla syntyvien säästöjen kautta.

Lue lisää energiatuesta Business Finlandin sivuilta
Tutustu myös maatalouden investointitukeen

Miten teet kiinteistöstäsi hiilineutraalin?

Hiilineutraali kiinteistö -opas antaa konkreettisia keinoja kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Kiinteistötkin ovat muutospaineen alla, kun Suomi pyrkii hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä. Oppaamme avulla voit ryhtyä askel askeleelta vähentämään kiinteistösi päästöjä.

Lataa opas

Aurinkoinen päivä puistossa

Varma optimoi energiankäyttöään ja asensi satoja aurinkopaneeleja


”Tavoitteemme keventää kiinteistöjemme hiilijalanjälkeä on kunnianhimoinen ja tulee vaatimaan investointeja uusiutuviin energialähteisiin.”
- Ilkka Tomperi, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja

Varman Lauttasaaren toimistokiinteistön katolle on asennettu 197 aurinkopaneelia käsittävä järjestelmä, jonka nimellisteho on 63,5 kWp. Aurinkosähköjärjestelmä on jatkoa BREEAM-ympäristösertifioidussa kiinteistössä toteutetuille energiansäästötoimenpiteille. Kiinteistö on energiahallinnassamme, ja energiankäyttöä on optimoitu lukuisilla nopean takaisinmaksuajan säätö- ja huoltoteknisillä toimenpiteillä. Varman Ruoholahden kiinteistön katolle asennetun 128 aurinkopaneelin järjestelmän nimellisteho on 41 kWp. Molempien kiinteistöjen yhteenlaskettu vuosittainen päästövähenemä on noin 20,5 CO2 tonnia.

Lue lisää Varmasta

Asiantuntija-apua aurinkosähkön hyödyntämiseen ja aurinkovoimalan hankintaan

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Katso myös

Selaa blogiamme