Kysyntäjousto ja älykäs energiaverkko vähentävät kiinteistön energiakustannuksia ja päästöjä

Älykkäät kiinteistöt ovat rakennuksia, jotka pystyvät säätelemään energiankulutustaan verkon…

Älykkäät kiinteistöt ovat rakennuksia, jotka pystyvät säätelemään energiankulutustaan verkon uusiutuvan energian hinnan ja sen saatavuuden perusteella.

Osaako kiinteistösi säätää energiankulutusta automaattisesti ja varastoida energiaa? Kun otat käyttöön kysyntäjouston, voit pienentää kiinteistösi energiankulutusta, kustannuksia ja päästöjä.

Älykäs energiaverkko mahdollistaa kiinteistösi energiatehokkuuden ja kysyntäjouston hyödyt

Energian kysynnän ja tarjonnan tasapainottaminen on aiemmin toteutettu tarjonnan säätelemisen keinoin. Tuotantoa on lisätty tai vähennetty kysynnän muutosten perusteella.

Uusiutuvien energialähteiden kasvun myötä tarjonta on epävakaampaa, sillä esimerkiksi tuulen tai auringon tehoa ei voida säädellä. Siksi tarvitsemme älykkäitä energiaverkkoja, jotka mahdollistavat joustavan ja reaaliaikaisen energiantuotannon ja -käytön. Kiinteistöt liittyvät älykkääseen energiaverkkoon kysyntäjouston kautta.

Ota yhteyttä

Jukka Paloniemi
Jukka Paloniemi
Kehityspäällikkö, Caverion Suomi
 

Valjasta kiinteistösi energiankulutuksen automaattiseen säätämiseen ja energian varastointiin

Älykiinteistöt lisäävät verkon joustavuutta. Ne auttavat tasapainottamaan energiantuotantoa ja kuormitusta säätelemällä omaa kulutustaan. Älykiinteistö vähentää kulutusta, kun uusiutuvaa energiaa on vain vähän saatavilla ja lisää kulutusta, kun tarjonta kasvaa.

Älykiinteistöt voivat myös varastoida energiaa myöhempää käyttöä tai verkkoon takaisinsyöttämistä varten silloin, kun sitä on paljon saatavilla. Kiinteistönhallintajärjestelmä viestii energiaverkon kanssa ja ohjaa sitten kiinteistöteknisiä järjestelmiä haluttuun energiankulutuksen tasoon niin, että vaikutukset kiinteistön käyttäjiin minimoidaan.

Kysyntäjouston edut kiinteistöllesi

Autamme sinua arvioimaan kiinteistössäsi saavutettavan joustavuuspotentiaalin heikentämättä kuitenkaan sisäolosuhteita ja käyttäjäkokemusta. Tehokkaan suorituskyvyn varmistamiseksi hyödynnämme ennusteita ja analytiikkaa. Voimme esimerkiksi optimoida energiankulutuksesi automaattisesti energian hintojen ja sääennusteiden perusteella. Kiinteistönhallintajärjestelmän avulla saat hyödyt irti kysyntäjoustosta.

Kysyntäjoustoa voidaan hyödyntää sekä sähköenergian että kaukolämmön osalta.

Kaukolämmön osalta suurin hyöty saavutetaan leikkaamalla kulutushuippuja. Kysyntäjouston lisäksi kiinteistönhallintajärjestelmällä säädellään huipputehon rajoituksia. Jos kaukolämpöä ei tuoteta uusiutuvilla energialähteillä, kysyntäjouston hyödyntäminen vähentää kiinteistösi päästöjä.

Kiinteistön sähkönkulutus voidaan optimoida niin, että se on vähäisempää, kun sähkön hinta on korkea. Jos kiinteistössä hyödynnetään energian varastointia tai omatuotantoa, niitä voidaan käyttää ostoenergian määrä minimointiin, kun energian sen hinta on korkea. Caverion SmartView:lla voit seurata kätevästi edistymistä ja saatuja säästöjä millä tahansa laitteella.

 

Kiinnostuitko?

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti kestävämmin ja tehokkaammin toimivaa rakennettua ympäristöä.

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää