Kysyntäjousto ja älykäs energiaverkko vähentävät kiinteistön energiakustannuksia ja päästöjä

Älykkäät kiinteistöt ovat rakennuksia, jotka pystyvät säätelemään energiankulutustaan verkon…

Älykkäät kiinteistöt ovat rakennuksia, jotka pystyvät säätelemään energiankulutustaan verkon uusiutuvan energian hinnan ja sen saatavuuden perusteella.

Älykäs energiaverkko mahdollistaa kiinteistösi energiatehokkuuden ja kulutusjouston hyödyt

Energian vaihteleva saatavuus ja siirtymä vihreisiin tuotantomuotoihin nostaa energian hintaa. Hintaperusteisen sähkön kulutusjouston avulla, vähennät omaa sähkönkulutustasi silloin, kun energia on kalleinta. Samalla osallistut sähkön tehohuippujen madaltamiseen.

Hintaperusteisen kulutusjouston avulla optimoit energiakulutustasi automaattisesti hintoihin perustuen. Kulutusjoustolla siis vähennetään sähkönkulutusta tietyillä ajan hetkillä, mutta kulutusta ei kasvateta kuten kysyntäjoustossa voidaan tehdä. Tehokkaan suorituskyvyn varmistamiseksi hyödynnämme analytiikkaa ja tekoälyä. Autamme ensin sinua arvioimaan kiinteistössäsi saavutettavan joustopotentiaalin huomioiden vaikutukset sisäolosuhteisiin ja käyttäjäkokemukseen.

Ota yhteyttä

 

Valjasta kiinteistösi energiankulutuksen automaattiseen säätämiseen ja energian varastointiin

Hintaperusteisen sähkön kulutusjousto tarjoaa energia- ja kustannussäästöä kiinteistöillesi. Caverionin digitaalisten ratkaisujen avulla, kiinteistösi energiankäyttöä ohjataan älykkäästi Nord Pool Day Ahead -hintoihin perustuen. Analytiikka huolehtii kiinteistöjen suurimman energiankäytön ajoittamisen hintapiikkien ulkopuolelle annettujen ehtojen mukaisesti.

Lue blogikirjoitus: Näin vältät sähkön spot-hinnan huipputunnit ja säästät sähkölaskussa

Kulutusjouston edut kiinteistöllesi

Kulutusjouston avulla teet kiinteistöstäsi entistäkin energiatehokkaamman ja otat hyödyn irti digitalisaatiosta. Älykiinteistöt lisäävät verkon joustavuutta ja auttavat tasapainottamaan energiantuotantoa ja kuormitusta säätelemällä omaa kulutustaan.

Hintaperusteisen kysyntäjouston suurin hyöty saavutetaan leikkaamalla kulutushuippuja. Energian hinnan ollessa huipussaan, kysyntäjouston hyödyntäminen pienentää kiinteistösi sähkölaskua.

Caverion SmartView -raportoinnin avulla voit myös seurata toimenpiteiden vaikutusta kiinteistön sähkönkulutukseen ja olosuhteisiin.

 
 

Caverionin kulutusjoustoratkaisut mahdollistavat Fingridin uutta sähköjärjestelmän tuki
-menettelyä,
joka otettiin käyttöön 1.12. Menettely on suunnattu teollisuudelle, kiinteistöjä omistaville yrityksille ja julkisorganisaatioille. Se hyödyntää säätösähkömarkkinoiden ulkopuolista joustopotentiaalia ja aktivoidaan tilanteissa, joissa sähköpulan riski on suuri. Sähköpulan uhatessa Fingrid lähettää tekstiviestillä tukipyynnön toimijoille, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan menettelyyn.

Näin sähköjärjestelmän tuki -menettely toimii:

  1. Fingrid lähettää menettelyyn mukaan ilmoittautuneille kiinteistönomistajille tekstiviestillä varautumispyynnön kiristyvässä tehotilanteessa tai tilanteessa, jossa sähköpula on mahdollinen
  2. Fingrid lähettää aktivointipyynnöntekstiviestillä, kun sähköpulan riski on suuri 
  3. Vastaanottaja toteuttaa kulutusjoustoa tai käynnistää varavoimaa mahdollisuuksiensa mukaan välittömästi, tästä ei erillistä kuittausta Fingridille 
  4. Fingrid seuraa järjestelmän tilan kehittymistä ja lähettää tekstiviestin, kun kulutusjoustot ja varavoiman ajot voi päättää 

* yllättävässä, häiriön seurauksena syntyvässä sähköpulassa erillistä varautumispyyntöä ei välttämättä ehditä lähettämään.  

Kiinnostuitko?

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti kestävämmin ja tehokkaammin toimivaa rakennettua ympäristöä.

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää