Kysyntäjousto ja älykäs energiaverkko vähentävät kiinteistön energiakustannuksia ja päästöjä

Älykkäät kiinteistöt ovat rakennuksia, jotka pystyvät…

Älykkäät kiinteistöt ovat rakennuksia, jotka pystyvät säätelemään energiankulutustaan verkon uusiutuvan energian hinnan ja sen saatavuuden perusteella.

Onko kiinteistölläsi jo valmius säätää energiankulutusta automaattisesti ja varastoida energiaa? Kehittämällä kiinteistösi tekniikkaa voit pienentää energiankulutusta ja kustannuksia sekä vähentää päästöjä.

Älykäs energiaverkko mahdollistaa kiinteistösi energiatehokkuuden

Energian kysynnän ja tarjonnan tasapainottaminen on aiemmin toteutettu tarjonnan säätelemisen keinoin lisäämällä tai vähentämällä tuotantoa kysynnän muutosten perusteella.

Uusiutuvien energialähteiden kasvun myötä tarjonta on epävakaampaa, sillä esimerkiksi tuulen tai auringon tehoa ei voida säädellä. Siksi tarvitsemme älykkäitä energiaverkkoja, jotka mahdollistavat joustavan ja reaaliaikaisen energiantuotannon ja -käytön.

Ota yhteyttä

Jukka Paloniemi
Jukka Paloniemi
Kehityspäällikkö, Caverion Suomi
 

Valjasta kiinteistösi energiankulutuksen automaattiseen säätämiseen ja energian varastointiin

Älykkäät kiinteistöt lisäävät verkon joustavuutta, koska ne auttavat tasapainottamaan energiantuotantoa ja kuormitusta säätelemällä omaa kulutusta: vähentää kulutusta, kun uusiutuvaa energiaa on vain vähän saatavilla ja lisätä kulutusta, kun tarjonta kasvaa.

Älykkäät kiinteistöt voivat myös varastoida energiaa myöhempää käyttöä tai verkkoon takaisinsyöttämistä varten silloin, kun sitä on paljon saatavilla. Kiinteistönhallintajärjestelmä viestii energiaverkon kanssa ja ohjaa sitten kiinteistöteknisiä järjestelmiä haluttuun energiankulutuksen tasoon niin, että se vaikuttaa mahdollisimman vähän kiinteistön käyttäjiin.

Kysyntäjouston edut kiinteistöllesi

Autamme sinua arvioimaan kiinteistössäsi saavutettavan joustavuuspotentiaalin heikentämättä kuitenkaan sisäolosuhteita ja käyttäjäkokemusta. Tehokkaan suorituskyvyn varmistamiseksi hyödynnämme ennusteita ja analytiikkaa. Voimme esimerkiksi optimoida energiankulutuksesi automaattisesti energian hintojen ja sääennusteiden perusteella. Kiinteistönhallintajärjestelmän avulla saat hyödyt irti kysyntäjoustosta.

Kysyntäjoustoa voidaan hyödyntää sekä sähköenergian että kaukolämmön osalta. Kaukolämmön osalta suurin hyöty saavutetaan leikkaamalla kulutushuippuja. Kysyntäjouston lisäksi kiinteistönhallintajärjestelmällä säädellään huipputehon rajoituksia. Jos kaukolämpöä ei tuoteta uusiutuvilla energialähteillä, kysyntäjouston hyödyntäminen vähentää kiinteistösi päästöjä.

Kiinteistön sähkönkulutus voidaan optimoida niin, että se on vähäisempää, kun sähkön hinta on korkea. Jos kiinteistössä hyödynnetään energian varastointia tai omatuotantoa, niitä voidaan käyttää siihen, että minimoidaan ostoenergian määrä silloin, kun sen hinta on korkea. Caverion SmartView:lla voit seurata kätevästi edistymistä ja saatuja säästöjä millä tahansa laitteella.

 

Kiinnostuitko?

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti kestävämmin ja tehokkaammin toimivaa rakennettua ympäristöä.

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää