Energiansäästö saavutetaan energiahankkeilla – vähennä kiinteistössä syntyvää ympäristökuormitusta ja kustannuksia

Kiinteistöjen tavanomaisesta talotekniikasta löytyy reippaasti energiansäästöpotentiaalia. Taloteknisten järjestelmien modernisointi maksaakin itsensä tyypillisesti hyvin nopeasti takaisin energiansäästönä. Energiansäästöä syntyy myös, kun talotekniset järjestelmät, kuten ilmanvaihto ja lämmitys, säädetään toimimaan tarkoituksenmukaisilla asetuksilla.

 

Energiahankkeella parannat kiinteistösi energiatehokkuutta. Energiakustannuksesi pienevät ja kiinteistön ympäristökuormitus vähenee. Energiahanke voi myös osin pienentää kiinteistön korjausvelkaa.

Energiahankkeen alkusysäyksenä voi toimia esimerkiksi asiantuntijamme tekemä energiakatselmointi. Voit myös itse tilata hankeselvityksen tai tehdä suoran tarjouspyynnön valmiiksi rajatusta energiahankkeesta.

Ota yhteyttä

Teppo Manninen
Teppo Manninen

Liiketoiminnan Kehityspäällikkö, Caverion Suomi

Lauri Niskakangas

Päällikkö, Energia- ja ympäristöpalvelut, Caverion Suomi Oy

 

Energiahankkeen laajuus voi vaihdella – tavoitteena energiansäästö

Toteutamme energiahankkeet aina tarpeen mukaan joko kokonaisurakkana tai kokonaisvastuu- eli KVR-urakkana, joka sisältää koko toimituksen aina suunnittelusta projektin luovutukseen. Käytössäsi on myös rakennuttamispalvelu kokonaisurakan kilpailuttamista ja valvontaa varten.

Energiahankkeen laajuus voi vaihdella pysäköintialueen valaistuksen päivittämisestä rakennuksen lämmityksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon, valaistuksen ja rakennusautomaation kattavaan laajaan talotekniikan uudistukseen. Energia-asiantuntijamme arvioivat hankkeen sisällön ja tarpeenne aina kohdekohtaisesti.

Palvelemme kokonaisvaltaisesti kaikilla talotekniikan osa-alueilla lämmityksestä jäähdytykseen ja sähköstä rakennusautomaatioon. Lisäksi hyödynnämme projekteissamme pitkällä aikajänteellä syntynyttä luotettavaa kumppaniverkostoamme, jonka avulla pystymme vastaamaan nopeasti muuttuviinkin tarpeisiin ja muutoksiin.

 

EPC- ja ESCO-hankkeet – hyötyä kestävällä tavalla

Energiansäästöhanke maksaa itse itsensä takaisin ja alkaa sen jälkeen kerryttää säästöä kiinteistönomistajan tilille. Tämän takaavat EPC- ja ESCO-malleilla toteutetut hankkeet. EPC-projektissa ja ESCO-hankkeessa energia-asiantuntijamme suunnittelevat investointiratkaisun, jossa vuosittainen energiansäästönne on suurempi kuin rahoituskustannukset tai investointien poistot. EPC-projekteissa ja ESCO-hankkeissa uusitaan usein kiinteistön perustekniikkaa ja siten puretaan myös korjausvelkaa.

Energy advice and Energy efficiency services minimise costs and emissions.jpg
 

Asiakkaan kokemus: Oulun kaupunki, ESCO-puitesopimus

"Yhteistyö on sujunut Caverionin kanssa oikein hyvin. Caverionilla on asiakaslähtöinen toimintatapa vaativiin yhteistyöprojekteihin. Projektit on hoidettu luotettavasti, suosittelen Caverionia yhteistyökumppaniksi."

- Veijo Kotilainen, kiinteistöpäällikkö

"Yhteistyö on sujunut hyvin ja haluan tuoda sen esille, että vaikka meillä on iso sopimus, olemme ottaneet mukaan uutta teknologiaa. Jos kumppani on innovatiivinen sen lisäksi, että se on luotettava, saamme tosi kivoja kokonaisuuksia tehtyä."

- Johanna Mäkelä, energia-asiantuntija

Tutustu myös muihin toteuttamiimme energiansäästö- ja ESCO-hankkeisiin:

Espoon Kaupunki Salico Oy Jyväskylän kaupunki Nammo Lapua Nordic Real Estate Partners

 

Energiansäästöä ja käyttömukavuutta optimoinnilla ja ylläpidolla

Energiakartoitus ja sen pohjalta toteutettu energiahanke takaavat kiinteistön käyttäjille mukavat ja terveelliset olosuhteet. Kun ilmanvaihto, lämmitys ja niitä ohjaava automaatio on optimoitu kohdalleen, kiinteistö säilyy paremmassa kunnossa elinkaarensa läpi.

Energiansäästöä syntyy myös hyvällä ylläpidolla. Toteutamme kiinteistöjesi pitkän aikavälin toiminnankehitysohjelman, joka sisältää kiinteistökannan analyysin, tehostamishankkeet ja ylläpitojakson. Syntyneillä säästöillä voit rahoittaa korjausrakentamista ja ydinliiketoimintasi kehittämistä. Kokonaisvaltainen johtamismalli ja taattu kokonaiskustannustaso tehostavat toimintaanne.

Energiahanke esiselvityksestä toteutukseen

Voimme sisällyttää energiahankkeeseen takuun energiatehokkuuden paranemisesta. Silloin sitoudumme sovitun energiansäästön toteutumiseen ja seuraamme energiankulutusta seurantakauden ajan. Energiansäästön ylittäessä tavoitteen jaamme hyödyn kanssasi, ja vastaavasti toteutuman jäädessä alle tavoitteen maksamme kompensaatiota ylityksestä. Energiatakuuhankkeeseen sisältyy aina jatkettu takuu myös toimitetulle talotekniikalle.

Energiahankkeen toimintamallin kuvaus
 

Tiesitkö? Mahdollisuus hakea energiatukea

Energiahankkeille voi saada valtion myöntämää energiatukea. Tällöin osa hankkeen työ- ja laitehankintakustannuksista on mahdollista kattaa myönnettävän tuen avulla. Suunnittelun ja toteutuksen lisäksi asiantuntijamme tukevat sinua myös hankkeiden hallinnollisessa ja taloudellisessa läpiviennissä, kuten energiatukien hakemisessa, lupa-asioissa ja maksatukseen liittyvissä asioissa.

Tarjoamme toteutuksen avaimet käteen -periaatteella sisältäen mahdollisen rakennus- tai toimenpideluvan hakemisen, työnjohdon, dokumentoinnin sekä käytönopastuksen.

Yhdessä kohti energiatehokkaampaa ja vastuullisempaa tulevaisuutta

Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntö niin palaamme sinunlle mahdollisimman pian.

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää