ESCO-hankkeella tavoitellaan yli 80% päästövähenemää Salico Oy:n kiinteistön lämmityksen hiilijalanjäljessä

 
icon-93.png

1 000 MWh/a
vuotuinen säästötavoite

Rahoitus

Rahoitus
Ratkaisu on toteutettu ESCO-hankkeena
ja leasing-rahoituksella

ESCO-hanke

ESCO-hanke
Hankkeella tavoitellaan yli 80 % päästövähenemää
kiinteistön lämmityksen hiilijalanjäljessä

 Caverion oli aktiivinen ja teki selkeät esitykset hankkeen kannattavuudesta ja rahoituksesta, jonka perusteella oli helppo tehdä päätökset toteutuksesta. Hankkeen urakointi sujui hyvin, eikä aiheuttanut ongelmia kiinteistön käytön aikana. 

Kari Vieno, Salico Oy:n tekninen päällikkö

Tavoitteet

  • Salico Oy on yksi Suomen suurimmista tuoreiden hedelmä- ja vihannesjalosteiden toimittajista tukkukaupalle, fastfood-ketjuille sekä vähittäiskaupoille.
  • Uudet ja modernit tuotantotilat valmistuivat Helsingin Kivikkoon vuonna 2020. Järjestelmien ja laitteistojen modernisoinnilla Salico Oy tavoittelee merkittävää lämmönsäästöä ja päästövähenemää kiinteistön lämmönkäytössä ja koko yrityksen toiminnan hiilijalanjäljessä.
Salico tuoreet raaka-aineet
Salico moderni kiinteistö

Ratkaisut

  • Asensimme kiinteistön kylmätilojen jäähdytykseen CO2-kylmäaineella toimivan energiatehokkaan kylmäkoneikon
  • Suunnittelimme ja rakensimme kylmäkoneen lauhdelämmön hyödyntämiseen lämmön talteenottoratkaisun, jolla tavoitellaan merkittäviä lämmönsäästöä ja päästövähenemää Salicon kiinteistön lämmönkäytössä ja koko kiinteistön ja yrityksen toiminnan hiilijalanjäljessä.
  • Kylmäkoneen lauhdelämpö ja samassa yhteydessä kerätyt muut hukkalämmön lähteet integroidaan kiinteistön lämmitysjärjestelmään ilman erillisiä lämpöpumppuja.
  • Lämmöntalteenottoratkaisu toteutettiin ESCO-hankkeena ja leasing-rahoituksella. Salico Oy on liittynyt Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen ja hankkeelle on saatiin Business Finlandin 25% ESCO-tuki.
  • ESCO-sopimuksen ja rahoituksen kesto on viisivuotinen, jonka ajan järjestelmän käyttöä ja energiakulutuksia seurataan Caverionin etäkäyttöisestä iTop-palvelusta.

Caverion iTOP -jäähdytysautomaatio on tarpeittesi mukaan skaalautuva teknologia- ja palvelukokonaisuus, joka yhdistää liiketoimintakriittiset jäähdytysjärjestelmät älykkääseen hallintajärjestelmään. Palveluihin sisältyy jäähdytysjärjestelmän älykäs, oppiva kokonaisohjaus.

Tiesitkö, että jäähdytyksen energiankulutusta voidaan alentaa jopa 20 % vaihtamatta ensimmäistäkään komponenttia?

Tutustu iTop-jäähdytysautomaatioon tarkemmin

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Katso myös