Toiminnallisuustakuu: EPC- ja ESCO-hankkeet sekä OPC-sopimusmalli

Toiminnallisuustakuupalvelut Caverionilta


Tarjoamme pitkän aikavälin toiminnankehitysohjelman, joka sisältää kiinteistökannan analyysin, tehostamishankkeet ja ylläpitojakson. Syntyneillä säästöillä voidaan rahoittaa korjausrakentamista ja ydinliiketoiminnan kehittämistä. Kokonaisvaltainen johtamismalli ja taattu kokonaiskustannustaso tuovat tehokkuutta asiakkaillemme. 

EPC- ja ESCO-hankkeilla energiatehokkuutta


Energiatehokkuuden parantamista voidaan edistää järkevillä investoinneilla ja modernisoinneilla teknisiin järjestelmiin. EPC- ja ESCO-hankkeissa tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa energiatehokkuusparannuksia talouden kannalta tasapainoisella ratkaisulla. 

Asiantuntijat suunnittelevat sinulle investointiratkaisun, jossa vuosittainen taattu energiansäästö on suurempi kuin vuosittaiset rahoituskustannukset tai investointien poistot. Hankkeet voidaan toteuttaa joko kassavirtaneutraalisti ulkopuolisella rahoituksella tai asiakkaan omaa PTS- tai investointibudjettia hyödyntäen. 

Caverionin asiantuntijat tukevat suunnittelun ja toteutuksen lisäksi myös hankkeiden hallinnollisen ja taloudellisen läpiviennin suunnittelussa, kuten energiatukien hakemisessa yms. lupa-asioissa. 

EPC- ja ESCO-sopimusten kesto määrittää toteutettavan hankekokonaisuuden takaisinmaksuajan mukaan. Hankkeet pyritään tasapainottamaan siten, että saavutettu taloudellinen säästö ja kuluerät olisivat tasapainossa. Näin saat uusittua tekniikkaa ilman merkittäviä käyttötaloudellisia muutoksia. 

Asiakkaan kokemus: Oulun kaupunki, ESCO-puitesopimus

"Yhteistyö on sujunut Caverionin kanssa oikein hyvin. Caverionilla on asiakaslähtöinen toimintatapa vaativiin yhteistyöprojekteihin. Projektit on hoidettu luotettavasti, suosittelen Caverionia yhteistyökumppaniksi."
Veijo Kotilainen, kiinteistöpäällikkö

"Yhteistyö on sujunut hyvin ja haluan tuoda sen esille, että vaikka meillä on iso sopimus, olemme ottaneet mukaan uutta teknologiaa. Jos kumppani on innovatiivinen sen lisäksi, että se on luotettava, saamme tosi kivoja kokonaisuuksia tehtyä."
Johanna Mäkelä, energia-asiantuntija


Tutustu myös muihin referensseihimme.

Säästösitoumustakuu-sopimusmalli (Operational Performance Contracting)

Palvelussa vastaamme kiinteistöjen ylläpitopalveluiden kokonaiskustannuksista yhdessä sovittujen tavoitteiden ja reunaehtojen puitteissa. 

Sopimusmallin myötä vastaamme siitä, että ylläpitopalvelut toteutetaan tarvetta ja sovittua laatutasoa vastaavana sujuvana kokonaisuutena. Johdamme tai tuotamme kaikki kiinteistöllä tarvittavat palvelut, varmistamme kiinteistön energiatehokkaan käytön ja huolehdimme kunnossapitokorjausten oikea-aikaisesta toteuttamisesta. 
 

Kiinnostuitko? Jätä meille alta yhteydenottopyyntö niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!


Pyydä tarjous tai lisätietoja

Referenssimme

EPBD Suomessa

EU:n uudistuva lainsäädäntö vauhdittaa kiinteistöjen energiaremonttia. Ajankohtaisin muutos on rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EPBD. Hallitus hyväksyi lakiesityksen direktiivin toimeenpanosta Suomessa maaliskuussa 2020, joten kiinteistökentällä on korkea aika ryhtyä toimeen. 

Lue, mistä direktiivissä on kyse ja miten se vaikuttaa Suomessa