© OLN
30.09.2021 Sijoittajauutinen

Elinkaarimallilla kestävät kampukset Wieniin – Caverion takaa optimaaliset olosuhteet 25 vuoden ajan

Caverionin, STRABAG Real Estaten ja HYPO NOE Leasingin muodostama konsortio on valittu toteuttamaan Wienissä kaksi uutta kampusta. PPP-kumppanuushankkeena (public private partnership) toteutettavat kampukset tarjoavat tulevaisuudessa päiväkoti- ja koulutilat yli 1 900 lapselle. Caverionille tämä on järjestyksessään toinen elinkaarihanke Itävallan markkinalla.

 Schluder Architekten ZT GmbH

Rakennusvaiheessa Caverion vastaa taloteknisten ratkaisujen hankekehityksestä, mukaan lukien lämmitys-, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi ja sähköistys. Toimitus sisältää kestävien, maalämpöä ja tehokkaita lämpöpumppuja hyödyntävien energiatuotantojärjestelmien toteutuksen.

Rakennusvaiheen jälkeen Caverion huolehtii kiinteistöjen palvelujen johtamisesta sekä huollosta ja kunnossapidosta 25 vuoden ajan.

“Kiinnostus elinkaarimalliamme kohtaan on lisääntynyt, ja asiakkaat selvästi ymmärtävät tällaisen kumppanuuden hyödyt. Toteuttamalla kaikki palvelut asentamisesta operatiiviseen hallinnointiin ja huoltoon, voimme taata häiriöttömät ja sujuvat toiminnot sekä energiakulutuksen optimoinnin rakennusten koko elinkaarella”, sanoo Manfred Simmet, Caverion Itävallan divisioonajohtaja.

Kestävä energiakonsepti

Uusilla Landgutgasse- ja Rappachgasse-kampuksilla on vaikuttava energiakonsepti. Kompaktit rakenteet ja ekologiset julkisivut toimivat passiivisina energiaratkaisuina ja lämpöpumput ja termisen massan hyödyntäminen lämmityksessä ja lämpötilan hallinnoinnissa ovat aktiivisia ratkaisuja. Yhdessä ratkaisut varmistavat laadukkaan sisäilman sekä kustannusten ja resurssien käytön minimoinnin.

Landgutgasse-projektin suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään BIM:iä. Kohteen ja sen ominaisuustietojen esittäminen kolmiulotteisesti digitaalisessa muodossa on hyödyllinen sekä rakennusvaiheessa sekä myöhemmin kiinteistön hallinnoinnissa. Kampukset on aikataulutettu valmistuviksi 2023/24-lukuvuoden alkuun mennessä.
 

Havainnekuvat:
1: Schluder Architekten ZT GmbH
2: OLN

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Monika Straka, markkinointi- ja viestintä, Caverion Itävalta, monika.straka@caverion.com, puh. +43 664 8301365
Tilaa tiedotteet: