Varma: Kuinka saada hiilijalanjälki pienenemään 15 % vuoteen 2020 mennessä uusiutuva energia ja energialähteet huomioiden?

 

15 %
Hiilijalanjäljen pienentäminen
vuoteen 2020 mennessä

90-98 MWh/a
Vuotuinen tuottoarvio

320
aurinkopaneelia

 

”Tavoitteemme keventää kiinteistöjemme hiilijalanjälkeä on kunnianhimoinen ja tulee vaatimaan investointeja sekä uusiutuviin energialähteisiin että energiatehokkuustoimenpiteisiin.”  

Johanna Haikala, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja

Haasteet ja tavoitteet

 • Kuinka saada hiilijalanjälki pienenemään 15 % vuoteen 2020 mennessä uusiutuva energia ja energialähteet huomioiden?
 • Kuinka saadaan projektista kannattava ja järjestelmien alkukustannukset maksamaan itsensä takaisin
 • Energiankäyttöä haluttiin optimointia ja energiansäästötoimenpiteet huomioida sekä saada mahdollisuus erilaisten tukimuotojen käyttöön.
Varman kiinteistön kuva ulkopäin otettuna
Kuva Varman kiinteistön seinästä, jossa Varman logo ja lippu liehuu

Ratkaisut

 • Suunnittelimme ja toteutimme aurinkosähköjärjestelmät kahteen Varman omistamaan kiinteistöön Helsingissä:

  • Lauttasaaren toimistokiinteistön katolle asensimme197 aurinkopaneelia käsittävän järjestelmän, jonka nimellisteho on 63,5 kWp. Kiinteistö on energiahallinnassamme, ja energiankäyttöä on optimoitu lukuisilla nopean takaisinmaksuajan säätö- ja huoltoteknisillä toimenpiteillä.
  • Ruoholahden kiinteistön katolle asennetun 128 aurinkopaneelin järjestelmän nimellisteho on 41 kWp.
  • Molempien kiinteistöjen aurinkosähköjärjestelmien yhteenlaskettu vuotuinen tuottoarvio on 90–98 MWh/a, mikä vastaa noin 5 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.
  • Koko elinkaaren aikainen tuottoarvio on yhteensä noin 2 450 MWh. Molempien kiinteistöjen yhteenlaskettu vuosittainen päästövähenemä on noin 20,5 CO2 tonnia.
 • Mietimme yhdessä Varman kanssa myös sopivat tuki- ja rahoitusmuodot.

Lauttasaaressa, Itälahdenkatu 22, sijaitsevan kiinteistön pinta-ala on 10 977 m2.  Kiinteistö on toimistotalo jossa on erilaisia avo- ja kombitiloja. Kiinteistössä on sekä lämpimiä että kylmiä autopaikkoja sekä edustussauna, kokoustiloja, henkilöstöravintola ja kuntosali.

Ruoholahden kiinteistön, Itämerenkatu 11-13, pinta-ala on 32 286 m2. Kiinteistö on business park -tyyppinen toimistotalo. Rakennuksessa mm. aulavastaanotto, kokouskeskus ja ravintolapalvelut, saunaosasto ja pysäköintitilat kellarissa.

Varma on suomalainen eläkevakuutusyhtiö, joka huolehtii yksityisten yrittäjien ja työntekijöiden lakisääteisestä työeläketurvasta.

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin