Aurinkoenergian hyödyntäminen Suomessa

Aurinkoenergiaa hyodyntavat ratkaisut Caverionilta

Aurinkoenergiaa hyödyntävät ratkaisut yrityksille ja julkisen sektorin asiakkaille kuuluvat tarjontaamme ja niillä on kasvava kysyntä Suomen markkinoilla. Tulevaisuudessa sähköä tuotetaan yhä enemmän uusiutuvista energiamuodoista. Aurinkosähkön kustannukset ovat pysyneet tasaisina, samalla kun järjestelmät muuttuvat tehokkaammiksi.

Aurinkosähkö kannattaa Suomessa ympäri vuoden

Aurinkosähköjärjestelmien kehittyessä aurinkosähköstä on tullut taloudellisesti kannattava uusiutuvan energian lähde. Esimerkiksi Oulussa voidaan hyödyntää vuoden aikana saman verran aurinkosähköä kuin Pohjois-Saksassa.

Maalis - lokakuu on aurinkosähkön kulta-aikaa Suomessa. Alla on listattu asioita, jotka tekevät aurinkosähköstä kannattavan vaihtoehdon myös kesäajan ulkopuolella: 

  • Viileä ilmasto jäähdyttää helposti lämpeneviä aurinkopaneeleita ja parantaa paneelien hyötysuhdetta.
  • Suomen sateinen ilmasto huuhtelee aurinkopaneeleita ja pitää ne puhtaina.
  • Aurinkopaneelien rosoinen pinta kerää hyvin talteen auringon hajasäteilyn myös talvella.
  • Eri suuntausvaihtoehdoilla hyödynnetään tehokkaasti myös aamu- ja ilta-auringosta saatava säteily.
  • Muuttamalla asennuskulma mahdollisimman jyrkäksi, saadaan auringonsäteet talteen talvellakin.
  • Suomessa käytettävät aurinkopaneelit sekä niiden telineet kestävät hyvin pohjoisen vaihtelevaa ilmastoa.

Aurinkosähkön käyttö

Aurinkosähkön käyttömahdollisuudet ovat laajat. Aurinkosähköä voidaan hyödyntää esimerkiksi ilmastoinnin, jäähdytyksen, valaistuksen ja lämpöpumppujen sähköistykseen sekä sähköautojen lataukseen. Aurinkopaneelit voidaan myös asentaa integroimalla ne autokatokseksi, osaksi seinää tai ikkunan lappeeksi.

Vihreää sähköä

Aurinkosähköä käyttävä yritys tai kiinteistö tuottaa itselleen uusiutuvaa energiaa, joka on samalla sekä omavaraista että energiatehokasta. Uusiutuvan energian käyttö pienentää huomattavasti hiilijalanjälkeä, sillä se vähentää verkosta ostettavan sähköenergian määrää. Vihreisiin arvoihin panostamalla ja aurinkosähköä käyttämällä on mahdollisuus saada positiivista imagoarvoa.

Aurinkosähkö sopii kaiken kokoisiin kohteisiin

Aurinkosähkön hyvä soveltuvuus Suomen olosuhteisiin tekee siitä kannattavan investoinnin kaiken kokoisiin kohteisiin. Erityisen suuri hyöty aurinkosähköstä saadaan isoissa kohteissa, esimerkiksi teollisuuslaitoksissa, joihin voidaan asentaa suuriakin voimaloita. Aurinkopaneelien asennus sopii kuitenkin hyvin myös esimerkiksi julkisiin rakennuksiin, liiketiloihin tai maatalouteen.

Järjestelmät mitoitetaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja ne on suunniteltu niin, että kaikki osat kestävät koko järjestelmän elinkaaren ajan. Yrityksille ja julkisen sektorin asiakkaille suunnattu palvelumme kattaa suunnittelun, toteutuksen, etävalvontamahdollisuuden sekä huollon. 

Aurinkosähkön taloudellinen tuotto Suomessa

Huolellisella etukäteissuunnittelulla varmistetaan, että investoinnista tulee kannattava. Hyvin suunnitellun kohteen omavarainen sähköntuotanto maksaa takaisin alkuinvestoinnin ja alkaa sen jälkeen tuottaa voittoa.

Yhdessä asiakkaan kanssa etsitään kuhunkin kohteeseen sopivat ratkaisut. Asennuksen jälkeen aurinkosähkö tarjoaa huoletonta sähköntuotantoa. Paikallaan oleva järjestelmä toimii itsenäisesti ja lähettää asiakkaalle internetissä helposti luettavaa tuotantotietoa. Aurinkosähkön tuotanto omaan kulutukseen on myös tiettyyn rajaan asti verotonta.

Aurinkosähkö - Haukipudas

Tukimahdollisuudet

Aurinkosähköön ja sen käyttöönottoon on mahdollista saada tukea, esimerkiksi:

  • Energiatuki
  • Maatalouden investointituki
  • Tietyissä tapauksissa toteutus on mahdollinen myös ESCO-hankkeena, jossa rahoitus toteutetaan osin hankkeen avulla syntyvien säästöjen kautta.

Aurinkopaneelien asennus katolle, seinään tai maahan

Aurinkopaneelit voidaan asentaa joko maahan, seinään tai katolle. Huolellinen etukäteissuunnittelu ja asiantuntevat asentajat takaavat sen, että kohteeseen valitaan aina siihen sopiva asennustapa ja etteivät seinä- tai kattorakenteet vaurioidu asennuksessa.

Suurissa kohteissa paneelien sijoitus katolle mahdollistaa isojenkin voimalaitosten asennuksen lähes huomaamattomasti, jolloin paneelit eivät häiritse maisemaa. 

Aurinkosähköjärjestelmien ja työn takuu sekä järjestelmien elinikä

Työn takuu on Caverionilla markkinoiden pisin, kun kohde on Caverionin etävalvonnassa. Työn takuu määräytyy sopimuksen mukaan ja voi olla kahdesta jopa kymmeneen vuoteen.

Tuotteiden elinikä on korkea. Paneeleiden tuotetakuu on 10 – 12 vuotta ja tehontuottotakuu jopa 30 vuotta. Inverttereiden kohdalla elinikä on noin 25 vuotta ja takuu 5-25 vuotta. 

Aurinkosähkö - Tähtiareenan aurinkopaneelit



  

Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme mahdollisimman pian!


Pyydä tarjous tai lisätietoja

Aurinkosähkölaskuri

Arvioi kannattavan aurinkosähköjärjestelmän vuosituotto yrityksellesi! Aurinkosähkölaskurimme antaa arvion aurinkosähköjärjestelmän tuotoista kiinteistöösi niin, että ylijäämäsähköä ei synny.

Tutustu nyt

Referenssit