Länsimetro tarjoaa turvallista ja tehokasta matkustamista vuoden ympäri

 
Agenda-ikoni

Aikakriittinen
Työ valmistui aikataulussa

 

Kättely-ikoni

Yhteistyö
Toimiminen osana laajaa projektia sujui mutkattomasti

Hymy-ikoni

Yli 20 vuoden kokemus
Työskentely metroasemien parissa alkanut jo 1990- luvulla

Caverionin kanssa yhteistyö sujui mainiosti. Heidän ammattimainen ote ja ratkaisuhakuisuus hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi oli korkeaa tasoa. 

Janne Tuoma, Rakentamisjohtaja

 

Tavoitteet

  • Länsimetro- projektin toisessa vaiheessa metrolinjaa laajennettiin viidellä uudella metroasemalla, 7 kilometrin mittaisella ratalinjalla ja maanalaisella metrovarikolla Espoossa. Metron laajentuminen parantaa julkisia kulkuyhteyksiä Espoon ja Helsingin välillä.
  • Metron käyttövarmuudelta ja turvallisuudelta vaaditaan maailmanluokan tasoa. Investoinnilta odotetaan laatua ja kestävyyttä.
  • Tavoitteisiin pääseminen vaati hyvää projektinjohtamista ja ahkeraa välitavoitteiden asettamista onnistuakseen. Työ oli tilaajalle aikakriittinen ja hyvää raportointia vaativa ponnistus. Työskentelymme metroasemien parissa on alkanut jo 1990- luvulla. Olemme myös aiemmin toimittaneet Länsimetro 1:n ja kantametron rakennusautomaatio- ja äänievakuointijärjestelmät.Kuva: Timo Kauppila / Indav

Kuva: Timo Kauppila / Indav

Kuva: Kusti Manninen, Tunne Productions Oy

Ratkaisut

  • Toteutimme Länsimetro Oy:lle rakennusautomaatio-, äänentoisto ja äänievakuointiurakan viidelle uudelle metroasemalle, sekä asemien väliselle, 7 km pituiselle rataosuudelle. RAU- urakka toteutettiin asemien lisäksi Sammalvuoren metrovarikolle. Toteutimme RAU- sekä äänentoistourakan myös Espoonlahden metroaseman yhteydessä olevaan bussiterminaaliin.
  • Älykkään rakennusautomaation avulla matkustajamukavuus ja järjestelmien energiaviisas käyttö mahdollistuvat. Äänentoistojärjestelmä ja äänievakuointi varmistavat tehokkaan viestinnän kaikissa tilanteissa.
  • Toimimme kumppanina hankkeen projektinjohdossa, toteutuksessa ja käyttöönotossa. Luotettavuus, tekninen laadukkuus ja aikataulussa pysyminen tukivat projektin onnistumista. Pitkät ja haasteelliset käyttöönottovaiheet onnistuivat halutulla tavalla ja varmistivat järjestelmien halutunlaisen toiminnan.
  • Ammattimainen tiimimme varmisti tekemisellään laadukkaiden ja kestävien teknisten ratkaisuiden toteuttamisesta asemille. Rakennusautomaatio- ja äänentoistojärjestelmät suunniteltiin asiakkaan tarpeiden mukaisesti.
  • Hyvin suunniteltu projekti on puoliksi tehty. Hyödynsimme suunnittelussa rakennuksen tietomallinnusta eli BIM:iä. Mallinnusten avulla vaativankin urakan viestintä ja selkeys eri toimijoiden välillä helpottui merkittävästi. Digitaalisessa muodossa olevat mallinnukset säästivät myös luontoa – hankkeen aikana ei tulostettu yhtäkään tasokuvaa. Tasokuvista on hyötyä myös kohteiden ylläpitovaiheessa huoltotyössä.
  • Yhteistyö Länsimetron kanssa jatkuu yhä. Jatkamme metroasemien teknisten järjestelmien huoltoa ja kunnossapitoa tulevaisuudessa, niin kanta- kuin länsimetron osalta. Olemme mukana varmistamassa sujuvaa liikkumista myös tulevaisuudessa.

Kuva: Kusti Manninen, Tunne Productions Oy

 

Haluasitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Katso myös