Yhteistoimintamallilla Iso Paja moderniksi energiatehokkaaksi toimistoksi

 

Aurinkosähkö-
järjestelmä tuottaa osan kiinteistön sähköntarpeesta

Kokonaisvaltainen
asiantuntijapalvelu

Energiatehokkaampi
kiinteistö taloteknisiä järjestelmiä uusimalla

"Olemme toteuttaneet Caverionin kanssa useita hankkeita. Projektitiimimme ovat tehneet hyvää työtä yhteisten tavoitteiden hyväksi. "

Pekka Sipponen, FIRA Oy:n projektinjohtourakoitsija

Tavoitteet

  • Pasilassa sijaitseva vuonna 1993 rakennettu 21 750 neliömetriä kattava Iso Paja –toimitalo kaipasi peruskorjausta.
  • Kiinteistön toimistotilojen talotekniikka oli vanhanaikainen ja tarvitsi päivitystä vastatakseen nykyaikaisia vaatimuksia. Peruskorjauksen yhteydessä lähes kaikki tilapinnat myös uusittiin. 
Isopaja toimistotila
Isopaja toimistotilan aula

Ratkaisut

  • Toimitimme kiinteistöön kaikki talotekniset järjestelmät: lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, jäähdytys, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia, turvallisuus, sprinkleri- ja kaasusammutus sekä automaatio.
  • Rakennushanke toteutettiin yhteistoimintamallilla, jossa kaikki hankkeessa mukana olevat osapuolet sitoutuivat yhteisiin tavoitteisiin.
  • Peruskorjauksen yhteydessä parannettiin energiatehokkuutta uusimalla taloteknisiä järjestelmiä ja muun muassa ottamalla käyttöön uusiutuvaa energiaa.
  • Teimme tiloista käyttäjiensä tarpeiden mukaisia, avoimia ja tähän päivään sopivia.
  • Toimitimme rakennuksen katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän, joka tuottaa merkittävän osan IV-konehuoneen sähköntarpeesta.
  • Hankekehitys alkoi syksyllä 2016 ja työt valmistuivat vuonna 2018. Projektin aikana kiinteistöyhtiö tilasi jatketun takuun 2 + 3 vuotta pitäen sisällään huollon ja valvomopalvelut.

Lue tästä lisää Iso Pajan peruskorjaushankkeesta

(Yleisradion eläkesäätiön Iso Paja -esite)

Iso Paja valmistui vuonna 1993. Toimitalo palveli Yleisradion päärakennuksena aina vuoden 2017 maaliskuuhun saakka. Tilantarpeen vähennyttyä Yle myi Ison Pajan Yleisradion Eläkesäätiölle, jonka henkilöstö työskentelee jatkossa Isossa Pajassa, jossa myös VR Groupin pääkonttori on sijainnut toukokuusta 2018 alkaen.

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin