Kylmätekniset ratkaisut – kustannustehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja

Kiinteistön jäähdytystä ja lämmitystä kannattaa ajatella kokonaisuutena, sillä suurimmassa osassa…

Kiinteistön jäähdytystä ja lämmitystä kannattaa ajatella kokonaisuutena, sillä suurimmassa osassa kiinteistöjä tarvitaan sekä kylmää että lämmintä - ja jäähdyttäminen tuottaa aina lämpöä. On siis aika miettiä energiavirrat uusiksi.

 

Onko sinulla tarve kylmähuollolle? Tutustu huoltopalveluihimme ja yhteystietoihin!

Esimerkiksi kylmävaraston jäähdyttämisestä syntyvä lämpö voidaan modernilla kylmätekniikalla ottaa helposti talteen. Talteenotettu lämpö voidaan hyödyntää muun kiinteistön lämmittämiseen, varastoida lämpökaivoihin esimerkiksi talvea varten tai jopa myydä kaukolämpöverkkoon.

Lämmön talteenotto ja luonnolliset kylmäaineet yhdessä mahdollistavat jopa energiaomavaraisen kiinteistön, joka pystyy itse tuottamaan tarvitsemansa jäähdytyksen ja lämmön. Siispä investointipäätöksissä kannattaa ottaa huomioon kylmäteknisen järjestelmän koko elinkaaren kustannukset.

Toiseksi on tärkeää puhua luonnollisista kylmäaineista. Jäähdytyksessä on perinteisesti käytetty fluorattuja hiilivetyjä, joiden ilmastoa lämmittävä vaikutus on erittäin voimakas. Euroopan unionin F-kaasuasetus pyrkiikin suitsimaan kylmä- ja ilmastointilaitteiden aiheuttamaa ympäristötaakkaa vuoteen 2030 mennessä.

Ota yhteyttä

Kari Reunanen
Kari Reunanen

Liiketoimintajohtaja, Energia- ja kylmäratkaisut, Caverion Suomi

 

Tarjoamme palveluita ympäri Suomen

 

Kokonaisvaltaisia kylmätekniikan ratkaisuja ympäri Suomen aina asennuksesta ja urakoinnista huoltoon ja ylläpitoon

Tarjoamme kokonaisvaltaisia kylmätekniikan ratkaisuja, kuten kylmäjärjestelmien ja kylmätilojen toteuttaminen, jäähdytysautomaatioratkaisut, kylmäteknisten järjestelmien ja kylmälaitteiden ylläpito ja vikakorjaukset. Palvelukokonaisuuteemme sisältyy myös kylmäjärjestelmien suunnittelu ja mitoitus.

Lisäksi palveluverkostomme vastaa jäähdytysjärjestelmistä koko niiden elinkaaren ajan aina asennuksesta ylläpitoon. Huolehdimme puolestasi viranomaisvelvoitteiden täyttämisestä, vuototarkastuksista ja vuosihuolloista sekä ympäristövaatimusten noudattamisesta.

Lue lisää kylmäteknisistä palveluista ja järjestelmistä

Asiantunteva kylmälaitehuolto varmistaa kylmälaitteidesi toimivuuden

Huurteen kylmälaitehuolto on nyt osa Caverionin palveluita. Huoltopalveluverkostomme on Suomen kattavin ja tarjoamme kylmähuoltopalveluja 22 paikkakunnalla ympäri Suomen miltei 200 kylmäasentajan voimin. Tavoitat meidät nopeimmin tekemällä huoltokutsun 24/7 toimivaan palveluumme, puh. 010 407 9770 tai sähköpostitse kiinteistohelp@caverion.com.

Teemme kanssasi aina ensin tarvekartoituksen ja sovimme sitten oikein mitoitetun huoltopalvelukokonaisuuden tarpeisiisi. Näin takaamme kylmälaitteidesi ja -järjestelmiesi taloudellisen ja turvallisen toiminnan, ja sinä voit keskittyä liiketoimintaasi.

Tutustu kylmälaitehuollon palveluihimme

 

Energiakeskus - samanaikainen jäähdytys ja lämmöntuotto

Caverion energiakeskus käyttää ympäristöystävällistä hiilidioksidia kylmäaineena. Energiakeskus mahdollistaa myös samanaikaisen jäähdytyksen ja lämmöntuoton. Ylijäämälämpö voidaan varastoida tai hyödyntää suoraan muissa kiinteistöissä tai syöttää kaukolämpöverkkoon. Hyödyntämällä kylmäjärjestelmän tuottamaa lämpöenergiaa kiinteistön eri käyttötarpeisiin, koko kiinteistön energiakustannukset voidaan jopa puolittaa. Järjestelmissämme käytettävä hiilidioksidi on syntynyt teollisuuden sivutuotteena, joten sen hyödyntäminen entisestään lisää ympäristöystävällisyyttä.

Tutustu tarkemmin energiakeskukseen

Isoisä ja poika luistelee jäähallissa

iTOP-jäähdytysautomaatio säästää energiaa, aikaa ja kustannuksia

iTOP-jäähdytysautomaatio on tarpeittesi mukaan skaalautuva teknologia- ja palvelukokonaisuus, joka yhdistää liiketoimintakriittiset järjestelmät älykkääseen hallintajärjestelmään. Palveluihin sisältyy jäähdytysjärjestelmän älykäs, oppiva kokonaisohjaus.

Kun perinteiset säätöratkaisut perustuvat höyrystimien ja koneikkojen osaoptimointiin, iTOP hyödyntää järjestelmän kaikkien säätimien tietoa ja optimoi kokonaisuuden toimintaa sekä energiatehokkuutta sisältäen jäähdytysjärjestelmän, lämmön talteenoton ja liitynnän talotekniikkaan. Jatkuva analyysi ennakoi jopa vikatilanteiden syntymistä.

Lue lisää iTOP-jäähdytysautomaatiosta

Oikeaoppinen konesalin jäähdytys pitää konesalisi energiankulutuksen kurissa ja estää liiallisen lämpökuorman syntymisen

Konesalien käyttämä sähkö muuttuu lämmöksi, joka voi vaarantaa palvelujen jatkuvuuden, jos jäähdytys ei ole riittävä. Tehokas jäähdytysjärjestelmä pitää konesalin energiankulutuksen kurissa ja varmistaa, että liiallinen lämpökuorma ei aiheuta toiminnassa käyttökatkoja, jotka viime kädessä aiheuttavat palvelujen käyttäjille ylimääräisiä viiveitä.

Jäähdytykseen kuluva energia muodostaa huomattavan osan konesalin kokonaissähkönkulutuksesta. Siksi konesalien suurin energiansäästöpotentiaali onkin usein juuri jäähdytyksessä.

Oikeanlainen jäähdytysjärjestelmä on tarpeeksi järeä pitämään konesalin lämpötilan juuri sopivana, mutta ei jäähdytä sitä turhan viileäksi. Jäähdytyksen yhteydessä syntyvä hukkalämpö voidaan ottaa hyötykäyttöön esimerkiksi henkilökunnan tiloja ja porraskäytäviä lämmitettäessä.

Tarjoamme monipuoliset palvelut kone-, palvelin- ja IT-salien jäähdytykseen. Järjestelmän toimituksen jälkeen pidämme konesalin jäähdytyksen kunnossa ja säädöt optimaalisina, jolloin energiaa kuluu vain juuri sen verran kuin sitä todella tarvitaan.

Konesalin tekniset järjestelmät voidaan myös liittää ympärivuorokautiseen etähallintakeskukseemme, joka osaltaan varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Etähallintakeskuksesta voimme tarkkailla reaaliajassa järjestelmien suorituskykyä ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin, jos arvot poikkeavat sovitusta.

Asiantuntija-apua kylmätekniikkaan ja jäähdytykseen

Osaamisemme ei rajoitu ainoastaan kylmätekniikkaan ja jäähdytysjärjestelmiin, vaan palveluihimme kuuluvat kaikki kiinteistöjen tekniset järjestelmät sekä niihin liittyvät asiantuntija- ja konsultointipalvelut. Tarjoamme jäähdytyksen ohella myös muun muassa energiajohtamisen palveluita sekä LVI-, sähkö-, ja automaatioratkaisuja. Voit olla varma siitä, että jäähdytys on osa toimivaa kokonaisuutta.

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä tekoja kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää