Kevan ympäristöstrategian tavoitteet saavutettiin 2 vuotta tavoiteltua aiemmin

 

Yli 550 000 €
Vuodessa syntyneet säästöt

Ympäristöstrategian
tavoitteet saavutettiin 2 vuotta tavoiteltua aiemmin

Yli 100
kohteen energiamanageeraus

 Tavoitteenamme oli vähentää energian kulutusta 7 % ja asuinrakennusten veden kulutusta 10 % vuoteen 2020 mennessä. Energiamanagerionnin ensimmäisen vuoden tulokset ja suunta olivat rohkaisevia. Tunnistettu energiansäästöpotentiaali oli lähes 17,5 GWh ja se ylitti asetetut tavoitteet yli 60 %:lla. Laskennallisesti tästä toteutui ensimmäisen vuoden aikana noin 6,5 GWh. 

Petri Suutarinen, Kevan kiinteistöjohtaja

Tavoitteet ja tarpeet

  • Energianhallinnan kehitystä kiinteistöyhtiöidessä
  • Pitkäaikaisen kumppanin toivottiin pystyvän tukemaan Kevan ympäristöstrategiaa, energiatehokkuustavoitteiden saavuttamista ja tuottaa energianhallintapalveluita
  • Kevan sijoituskiinteistöt ovat sitoutuneet uuteen Energiatehokkuussopimukseen (ETS), joka asettaa tavoitteet energian käytön tehostamiselle vuoteen 2025 mennessä.
  • Tavoitteina on vähentää veden kulutusta 10 % asuinrakennuksissa ja energiankulutusta 7 % Kevan kiinteistöissä vuoteen 2020 mennessä.
  • Vuonna 2015 voimaan tullut energialaki asettaa suurille yrityksille velvoitteita energiatehokkuuden jatkuvalle kehittämiselle.

Ratkaisut

  • Keva säästi ensimmäisen vuoden aikana yli 550 000 euroa vähentämällä kiinteistöjensä energian- ja vedenkulutusta tarkalla etäseurannalla ja laiteuusinnoilla.
  • Kevan kiinteistöjen ympäristöstrategian tavoitteet saavutettiin vuoden 2018 lopussa, kaksi vuotta tavoiteltua aiemmin.
  • Energiatehokkuutta on parannettu jatkuvalla energianseurannalla, jokaisen kiinteistön energiakartoituksella ja tehokkaalla rakennusautomaation etävalvonnalla.
  • Kiinteistöjen ennakoiva huolto ja kommunikointi käyttäjien kanssa helpottuu, kun reilussa 40 kohteessa on käytössä Caverion etäyhteys ja -seuranta sekä muutamissa kohteissa on käytössä 24/7 etähallinta ja HelpDesk.

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Kevan piiriin kuuluu yhteensä 1,2 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa. Keva vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta.

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin