Jäähdytys ja lämmöntuotto samanaikaisesti Caverion energiakeskuksen avulla

Jäähdytys on elintärkeä osa monien eri kiinteistöjen käytettävyyttä. Nykyiset jäähdytykseen…

Jäähdytys on elintärkeä osa monien eri kiinteistöjen käytettävyyttä. Nykyiset jäähdytykseen käytettävät kylmäaineet eivät kuitenkaan ole turvallisia ympäristölle. Siksi niiden korvaaminen kestävillä ja ympäristöystävällisillä kylmäaineilla on ensisijaisen tärkeää. Lisäksi yksittäisten kiinteistöjen energiankulutuksen optimoinnin sijaan meidän on suunniteltava rakennettua ympäristöä kokonaisuutena, jossa energiaresurssit käytetään viisaasti hyödyksi.

 

Energiakeskus mahdollistaa samanaikaisen jäähdytyksen ja lämmöntuoton

Caverion energiakeskus käyttää ympäristöystävällistä hiilidioksidia kylmäaineena. Energiakeskus mahdollistaa myös samanaikaisen jäähdytyksen ja lämmöntuoton. Ylijäämälämpö voidaan varastoida tai hyödyntää suoraan muissa kiinteistöissä tai syöttää kaukolämpöverkkoon.

Hyödyntämällä kylmäjärjestelmän tuottamaa lämpöenergiaa kiinteistön eri käyttötarpeisiin, koko kiinteistön energiakustannukset voidaan jopa puolittaa. Järjestelmissämme käytettävä hiilidioksidi on syntynyt teollisuuden sivutuotteena, joten sen hyödyntäminen entisestään lisää ympäristöystävällisyyttä.

Ota yhteyttä

Kaspar Anderson
Kaspar Anderson
Myyntijohtaja, Energia- ja kylmätekniset ratkaisut, Caverion Suomi
 

Vähennä ostoenergiaa ja hyödynnä jo tuotettua energiaa

Hiilidioksidia käyttävä kylmäjärjestelmä ja kiinteistönhallintajärjestelmä auttavat vähentämään ostetun energian määrää. Kylmäjärjestelmän lämpöenergiaa otetaan talteen ja sitä hyödynnetään kiinteistön eri tarpeisiin. Suunnittelemamme hiilidioksidin hyötykäytön pystyy myös yhdistämään jo olemassa olevaan maalämpöratkaisuun.

Älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä toimii myös kaksisuuntaisesti ja kommunikoi kiinteistön eri teknisten järjestelmien kanssa, kuten turvajärjestelmien ja sähköautojen latauspisteiden kanssa. Kaksisuuntainen järjestelmä mahdollistaa tarpeenmukaisen energian säästön ja vastavuoroisesti kulutuksen lisäämisen.

Tutustu kiinteistönhallintajärjestelmään

Perhe ruokakaupassa ostoksilla hedelmäosastolla

Esimerkki energiakeskuksen tuomista hyödyistä vähittäiskauppakiinteistössä

  • Kaupan ostoenergia alle 65 € päivässä (kiinteistön ollessa ~1000 brm2)
  • Säästö 60–70 % perinteisiin verrattuna koko järjestelmän elinkaaren ajan
  • Nopea rakentaminen, testattu tehdasvalmis kokonaisuus
  • Yksi toimija hoitaa huollon ja ylläpidon puolestasi
  • Yksi järjestelmä korvaa useat yksittäiset laitteet
 

Huolehdimme kiinteistöstäsi etähallinnalla, jotta voit keskittyä liiketoimintaasi

Kattavat 24/7 etähallintapalvelumme varmistavat kiinteistöjesi suorituskyvyn valvonnan ja hallittavuuden. Asiantuntijamme ja digitaaliset ratkaisut työskentelevät yhdessä, jotta kiinteistösi toimii tehokkaammin ja turvallisemmin. Näin varmistetaan myös kiinteistön arvon säilyminen ja jopa nousu. Voit seurata kiinteistösi toimintaa ja tehtyjä toimenpiteitä 24/7 Caverion SmartView:stä millä tahansa laitteella.

iTOP-jäähdytysautomaatio on tarpeittesi mukaan skaalautuva teknologia- ja palvelukokonaisuus, joka yhdistää liiketoimintakriittiset järjestelmät älykkääseen hallintajärjestelmään.

Lue lisää etähallintapalveluista
Tutustu myös iTOP-jäähdytysautomaatioon

Kannattava sijoitus, ennakoiva riskienhallinta ja parempi asiakaskokemus

Investoinnit jäähdytyksen ja lämmöntuoton hiilineutraaliuteen maksavat itsensä takaisin pienentyneenä energiankulutuksena. Lämpöenergiaa ei enää heitetä hukkaan, vaan myydään takaisin verkkoon hyödynnettäväksi. Voit myös suunnitella ja aikatauluttaa huoltotoimenpiteitä ennakoivasti, jotta vältät vahinkoja ja tulojen menetyksiä, vähennät esimerkiksi ruokahävikkiä sekä pienennät kustannuksia.

Asiakkaidesi ja heidän käyttäytymisensä syvällisempi ymmärtäminen mahdollistaa paremman asiakaskokemuksen rakentamisen ja sitä kautta myynnin edistämisen.

 
Kuopion Kuntolaaksossa uimahalli lämpenee jäähallin lauhdelämmöllä Esimerkiksi Kuntolaakson jää- ja…

Kuopion Kuntolaaksossa uimahalli lämpenee jäähallin lauhdelämmöllä

Esimerkiksi Kuntolaakson jää- ja uimahallin sekä pysäköintirakennuksen kattavassa kokonaisuudessa, johon toteutimme talotekniset ratkaisut, uimahalli lämpenee jäähallin hiilidioksidijäähdytysjärjestelmästä syntyvällä lauhdelämmöllä. Tämän hankkeen opit ovat sovellettavissa lukuisiin kohteisiin ympäri Suomen.

Tutustu Kuntolaaksoon

 

Asiantuntija-apua jäähdytyksen ja lämmöntuoton tehostamiseen

Tiesitkö esimerkiksi, että yksi kilo taivaalle karannutta R404A-kylmäainetta vastaa jopa 4000 kiloa hiilidioksidipäästöjä? Kylmäaineita väistämättä vuotaa järjestelmistä ulos, joten joidenkin laskelmien mukaan kylmäaineet tuottavat jopa 3–4 % kaikista maailman hiilidioksidipäästöistä.

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika ryhtyä toimenpiteisiin ja tehdä merkittäviä valintoja kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Selaa blogiamme