Modernit ja energiatehokkaat jäähdytysjärjestelmät Wurstin tuotannon tukena

 
Lehti-ikoni

Ympäristöystävällinen
Jäähdytysaineena käytetty CO2/R744 kylmäaine on
edeltäjiään ympäristölle ystävällisempi

 

 

Euro-ikoni

 n. 20% säästöt
 Wursti on säästänyt vuosittain n. 20% sähkön- ja energian kulutuksesta

 

 

Vihreä energia-ikoni

Energiatehokas
Moderni laitteisto pitää jäähdytyksestä syntyvät kustannukset kurissa

 Meille elintarvikealan toimijana tärkeintä on kylmäkoneiden toimintavarmuus ja tilojen etäseuranta. Sekä tietysti se, että tuottamamme kylmä on ympäristölle ystävällistä ja energiatehokasta. Caverionin kanssa nämä asiat ovat toimineet moitteettomasti ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä yhteistyöhön heidän kanssaan.

Jaakko Saarela, Projektipäällikkö

 

Tavoitteet

  • Wursti Oy on monipuolisia lihajalosteita valmistava suomalainen perheyritys. Wursti on sitoutunut energiankäytön tehostamiseen prosesseissaan jo vuodesta 2008 lähtien.
  • Osana tehostamista, toteutimme jäähdytysjärjestelmien modernisointiprojektin.
    Vanhat laitteet käyttivät runsaasti energiaa sekä ympäristölle haitallisia kylmäaineita.
  • Modernisoinnin tavoitteena oli saada entistä energiatehokkaampi ja ympäristölle ystävällisempi laitteisto.
Kuvassa Wurstin tuotantotila.
Kuvassa Huurre Eco- jäähdytysyksikkö.

Ratkaisut

  • Valikoiduimme kumppaniksi aiemman yhteistyön kautta. Asiakkaalla oli hyviä kokemuksia Huurteen (nyk. Caverion) kanssa toimimisesta.
  • Asensimme asiakkaalle 2 kpl Huurre ECO-jäähdytysyksikköä. Jäähdytysyksiköt käyttää kylmäaineenaan ympäristöystävällistä CO2/R744 kylmäainetta. Jäähdytysyksiköistä saatava lauhdelämpö otetaan talteen ja hyödynnetään kiinteistön lämmityksessä.
  • Lämmön talteenotto varmistaa, ettei lauhdelämpöä heitetä harakoille. Energiaviisas toteutus on vähentänyt Wurstin energiankulutusta n. 20 % vuosittain käyttöönotosta alkaen. Tämä on tuonut Wurstille kymmenien tuhansien eurojen säästöt vuositasolla.
  • Elintarviketurvallisuudesta, lämpötilaseurannasta ja energiatehokkuudesta huolehtii älykäs jäähdytysautomaatio iTOP. Hälytyskeskus huolehtii lämpötilaseurannasta 24/7 ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet poikkeamien ilmetessä. Järjestelmä ennakoi vikatilanteiden syntymisen ja huolehtii jäähdytyksen tasosta kaikkina aikoina, kellon ympäri.
  • iTOP yhdessä 24/7 kylmäpäivystyksen kanssa on parantanut koneikkojen toimintavarmuutta vähentämällä rikkoumia koneissa.
 

Haluasitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Katso myös