Konesalien jäähdytys

Palvelinsalien käyttämä sähkö muuttuu prosessien sivutuotteena lämmöksi, joka voi vaarantaa palvelujen jatkuvuuden, jos jäähdytys ei ole riittävä. Tehokas jäähdytysjärjestelmä pitää konesalin energiankulutuksen kurissa ja varmistaa, että liiallinen lämpökuorma ei aiheuta toiminnassa käyttökatkoja, jotka viime kädessä aiheuttavat palvelujen käyttäjille ylimääräisiä viiveitä. Tarjoamme monipuoliset palvelut kone-, palvelin- ja IT-salien jäähdytykseen.

Tarjoamme palvelua konesalin jäähdytyksen koko elinkaarelle

  • Suunnittelu ja asiantuntijapalvelut
  • Järjestelmän toimitus merkkiriippumattomasti
  • Huolto ja kunnossapito, etävalvonta

Vahvan teknisen osaamisemme ansiosta voimme tarjota kaikki konesalien jäähdytysratkaisut. Emme ole riippuvaisia yksittäisistä laitetoimittajista, vaan autamme asiakkaitamme valitsemaan heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvat järjestelmät merkistä riippumatta.

Järjestelmän toimituksen jälkeen pidämme konesalin jäähdytyksen kunnossa ja säädöt optimaalisina, jolloin energiaa kuluu vain juuri sen verran kuin sitä todella tarvitaan. Palvelinsalin tekniset järjestelmät voidaan myös liittää Caverionin ympärivuorokautiseen etävalvontaan, joka osaltaan varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Valvomosta voimme tarkkailla reaaliajassa järjestelmien suorituskykyä ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin, jos arvot poikkeavat sovitusta.

Hukkalämpö talteen ja sähkölaskut kuriin

Jäähdytykseen kuluva energiankulutus muodostaa huomattavan osan konesalin kokonaissähkönkulutuksesta. Siksi konesalien suurin energiansäästöpotentiaali onkin usein juuri jäähdytyksessä. Oikeanlainen jäähdytysjärjestelmä on tarpeeksi järeä pitämään konesalin lämpötilan juuri sopivana, mutta ei jäähdytä sitä turhan viileäksi.

Nykyisin laitesalit jäähdytetään pääsääntöisesti vesijäähdytteisillä laitekaapeilla tai hyödyntämällä palvelinkaappirivistöjen väliin jääviä ns. kylmiä ja kuumia käytäviäVapaajäähdytys, jossa vedenjäähdytysyksiköissä hyödynnetään viileää ulkoilmaa, on varteenotettava ja ympäristöystävällinen ratkaisu palvelinsaleihin. Jäähdytyksen yhteydessä syntyvä hukkalämpö voidaan ottaa hyötykäyttöön esimerkiksi henkilökunnan tiloja ja porraskäytäviä lämmitettäessä. Jäähdytystapa istuu hyvin Suomen ilmastoon, sillä kylmä ilma on käytännössä ilmaista. 

Palvelinsali voidaan jäähdyttää myös kaukojäähdytyksellä, jos alueella sellainen on tarjolla. Tuontantolaitoksessa keskitetysti tuotettu jäähdytetty vesi jaellaan putkistoa pitkin jäähdytystä varten. Kaukojäähdytys on energian uusiokäyttöä parhaimmillaan, sillä jäähdytyksestä syntynyt hukkalämpö jalostetaan kaukolämmöksi ja siirretään sinne, missä lämmölle on käyttöä.

Yhdeltä kumppanilta kaikki tekniset järjestelmät

Osaamisemme ei rajoitu ainoastaan jäähdytysjärjestelmiin vaan palveluihimme kuuluvat kaikki konesalien tekniset järjestelmät. Tarjoamme jäähdytyksen ohella myös muun muassa LVI-, sähkö-, ja automaatioratkaisuja. Asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että jäähdytys on osa toimivaa kokonaisuutta.

Caverion on Suomen suurin kiinteistöteknisten palvelujen tarjoaja, jonka palveluverkosto on valtakunnallisesti kattava. Siksi meillä on resursseja toimia silloinkin kun toteutusaikataulu on tiukka. Palvelun korkeasta laadusta vastaavat aina omat ammattilaisemme.


Pyydä tarjous tai lisätietoja

Referenssit