Videoneuvottelujärjestelmät

Perinteisten videoneuvottelujärjestelmien suosio on hiipunut ja tilalle on tullut ohjelmistopohjaisia ryhmätyöskentelyjärjestelmiä, esimerkiksi Microsoft Skype for Business ja Google Hangouts. Näitä kutsutaan yleisemmin nimellä Unified Communications. Molemmille järjestelmille on perustellut käyttötarpeet. Videoneuvottelujärjestelmiä käytetään silloin, kun halutaan saada erittäin laadukas videokuva ja ääni. Ohjelmistopohjaiset ratkaisut ovat perusteltu valinta silloin, kun paikasta riippumaton ryhmätyöskentely on tärkeämpää..

Videoneuvottelujärjestelmät koostuvat koodekista, kamerasta ja mikrofonista. Tähän järjestelmään on mahdollista liittää tietokone materiaalin esittämistä varten. Videoneuvottelujärjestelmällä voidaan ottaa yhteys erimerkkisten laitteiden välillä, mutta yksittäisten tietokone- tai mobiilikäyttäjien saamiseksi mukaan tarvitaan erillisiä ohjelmistoja tai palveluita.

Ohjelmistopohjaiset ryhmätyöskentelyjärjestelmät edellyttävät yksinkertaisimmallaan vain kannettavaa tietokonetta tai mobiililaitetta. Haluttaessa käyttää näitä neuvotteluhuoneessa tai auditoriossa tarvitaan lisäksi erilliset kamera- ja mikrofonijärjestelmät.


Pyydä tarjous tai lisätietoja