Sisäilman mittaaminen auttaa luomaan paremmat olosuhteet kiinteistön käyttäjille

Ilman järkevää ohjausta kiinteistön tekniset järjestelmät saattavat olla esimerkiksi säätilan…

Ilman järkevää ohjausta kiinteistön tekniset järjestelmät saattavat olla esimerkiksi säätilan oletukseen perustuen täydellä teholla, vaikka tiloilla ei olisi juurikaan käyttöä. Kun automaatio mittaa sisäilmaa ja kiinteistön reaaliaikaisia olosuhteita sekä tarpeita, voidaan varmistaa, että valaistus on riittävä, ilmanvaihto tarjoaa raikasta hengitysilmaa ja tiloissa on sopiva lämpötila. Tiloissa on miellyttävä olla, ja energiaakin käytetään vain sen verran, mitä todellinen tilanne vaatii.

 

Kiinteistön toiminnan tarpeenmukainen, tietoon perustuva ohjaus onkin suurin automaation avulla saavutettava hyöty. Ja mitä useampi kiinteistön tekninen järjestelmä automaatioon on liitetty, sitä laajemmalle hyöty leviää. Jos järjestelmiä ohjataan hajanaisesti, on kiinteistön toiminnasta vaikea saada yhtenäistä dataa. Tällöin kehityspotentiaali voi jäädä huomaamatta. Jos nykyinen rakennusautomaatiojärjestelmä ei tähän pysty, on pelkkä kehityspotentiaali jo hyvä argumentti modernisointiin.

Monesti kiinteistön tekninen varustetaso on kiitettävällä tasolla, mutta osittain puuttuvien liitosten vuoksi tekniikkaa ei hyödynnetä täysimääräisesti. Tässä tilanteessa mainittuja hyötyä automaatiojärjestelmästä ei saada.

Mikäli automaatiojärjestelmän saneeraus ei ole mahdollista tai ajankohtaista, voit täydentää järjestelmääsi olosuhdeantureilla. Näin tarvittavat liitokset ja tiedon yhdistäminen saadaan tehtyä kustannustehokkaasti. Mikäli kiinnostuit, jätä meille yhteydenottopyyntö!

Ota yhteyttä

Juha-Matti Välimaa
Avainasiakaspäällikkö, teknologia, Caverion Suomi
 

Sisäilmamittaus IoT-sensorien avulla luo miellyttävämmät ja energiatehokkaat olosuhteet

Olosuhdemittausjärjestelmän ja digitaalisen alustan, Caverion SmartView:n, avulla voimme selvittää miten sisäilmaa voidaan parantaa ja energiakulutusta pienentää. Järjestelmää täydentävät erilaiset anturit, jotka huolehtivat datan keräyksestä halutuista tiloista.

Caverion SmartView -alustan avulla voit seurata olosuhteisiin liittyen esimerkiksi tilasi sisäilman lämpötilaa, suhteellista kosteutta ja hiilidioksidipitoisuutta, haihtuvien orgaanisten yhdisteiden ja pienhiukkasten pitoisuutta sekä radonpitoisuutta. Näiden lisäksi anturit keräävät järjestelmään tietoa paine-erosta rakennuksen sisä- ja ulkoilman välillä. Järjestelmä hyödyntää olemassa olevaa rakennusautomaatiota ja tiloihin asennettuja antureita. Olosuhdeantureita voidaan käyttää sellaisenaan tai täydentämään olemassa olevan rakennusautomaation mittauksia.

Antureiden mittausdataa voidaan yhdistää kerrospohjakuviin, joissa mittaukset näkyvät reaaliaikaisesti myös esimerkiksi kiinteistön käyttäjille. Täten voit seurata työskentelyolosuhteita avoimesti ja ajan tasalla 24/7 Caverion SmartView -alustasta millä tahansa laitteella. Näet kiinteistösi tilanteen reaaliaikaisesti huolimatta siitä, kerääkö tietoa automaatiojärjestelmä, IoT-anturi vai muunlainen anturi tai sensori.

Antureiden avulla onnistuu mm. hiilidioksidimittaus ja tiedon keräys

  • sisäilman lämpötilasta
  • hiilidioksidin määrästä
  • ilmankosteudesta
  • TVOC-tasoista
  • paine-eroista

Caverion SmartView:n avulla saat kiinteistösi tärkeimmät tiedot kätevästi kerättynä yhteen palveluun mille tahansa laitteelle – vaikkapa kännykkääsi. Muokattava dashboard visualisoi haluamasi mittarit yksittäiseen kiinteistön tai koko kiinteistösalkun osalta. SmartView:n avulla voit helposti optimoida kiinteistöjesi olosuhteita ja vähentää kuluja.

Tutustu Caverion SmartView -alustaan

 

Miten kodeista tehdään hiilineutraaleja?

Miten luodaan hiilineutraali asuintalo? Miten kukin meistä voi vaikuttaa asumisen hiilidioksidipäästöihin? Asuntosäätiön kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki kertoo, miten yksi Suomen suurimmista asunnonomistajista leikkaa päästöjä ja pienentää asuinkustannuksia dataan perustuvan päätöksenteon avulla.

Kuuntele jakso

Podcast-kuva, jossa Helsinki näkyy taustalla

Rauman kaupunki pääsi IoT-sensoreilla kiinni todelliseen dataan

”Täällä koulukiinteistössä on kuitenkin jo pitkään ollut epäselvyyttä ilmanvaihdon riittävyydestä. Päätimme hankkia tähän tilanteeseen ja nimenomaan tähän kouluun Caverionin antureita. Mittaustuloksia on nyt seurattu ja niiden avulla on päästy kiinni esimerkiksi siihen, jos ilmanvaihdon suodattimissa on ollut tukkeumaa.”
- Sami Stål, Rauman kaupungin tilapalveluiden sisäilma-asiantuntija

Asiantuntija-apua sisäilman mittaamiseen ja olosuhteiden parantamiseen

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja parempien olosuhteiden ja toimivampien kiinteistöjen puolesta.

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue myös