Minisammutin auttaa suojaamaan pienimmätkin tilat

Alkusammutuksella saadaan tulipalo talttumaan n. 60 % tapauksista. Minisammuttimen käyttäminen…

Alkusammutuksella saadaan tulipalo talttumaan n. 60 % tapauksista. Minisammuttimen käyttäminen alkusammutuksessa onkin tehokas tapa estää tulipalon leviäminen pienistä tiloista isompiin. Pienikokoinen minisammutin nimittäin automatisoi sammutuksen ensimmäisen vaiheen.

 

Vuosittain syttyy satoja rakennuspaloja, joista lähes 15 % (vuonna 2016) saavat alkunsa sähkölaitteista esimerkiksi ylikuumenemisen, vikaantumisen tai inhimillisen virheen vuoksi. Erityisen hyvin minisammutin soveltuukin juuri pienten sähkötilojen alkusammutusratkaisuksi, sillä aine ei johda sähköä eikä aiheuta korroosiota.

Ota yhteyttä

 

Minisammutin automatisoi pienempien tilojen alkusammutuksen

Minisammutin on tehokas sammutusratkaisu, joka sopii niin kokonsa kuin kustannustensakin puolesta moniin sellaisiin tiloihin, jotka ovat aiemmin jääneet suojaamatta. Tuloksellinen alkusammutus onnistuu nyt automaattisesti monissa sellaisiin kohteisiin, joista tulipalot potentiaalisesti lähtevät alulle.

Minisammutin on suunniteltu pienten, alle 1,5 m3 kokoisten suljettujen kohteiden alkusammutukseen. Kustannustehokas minisammutin laukeaa valmiiksi määritetyssä laukaisulämpötilassa automaattisesti. Kun paine sammuttimen suuttimessa kasvaa tulipalon aiheuttaman lämmönnousun seurauksena, laukaisumekanismi vapauttaa sammutusaineen. Tämän lisäksi myös ulkoisen ohjaussignaalin laukaisu on mahdollinen. Sammutusaine höyrystyy ja poistaa lämmön suojatussa tilassa. Sammuttimia on saatavilla kuudessa eri koossa.

Sammuttimessa käytetään ihmisille ja ympäristölle vaaratonta sammuteainetta, joka ei johda sähköä eikä aiheuta korroosiota. Aine poistaa tulipalosta lämmön, mutta ei syrjäytä happea, jolloin tilassa oleskelu on turvallista.

Millaisiin tiloihin minisammutin sopii parhaiten?

Minisammutin soveltuu hyvin esimerkiksi laitekoteloihin, laitekaappeihin, sähkölaitteisiin, kytkentäkaappeihin ja -koteloihin, tuotantolaitteisiin ja muihin suljettuihin pieniin tiloihin. Sammuttimesta voidaan viedä hälytystieto ulkoiseen järjestelmään.

Minisammuttimen sammutusaine poistaa palotilanteesta lämmön, joten se on myös ihmisille turvallinen ratkaisu, ja lisäksi aine on ympäristöystävällinen. Pienissä tiloissa on lisäksi käytännöllistä, että nestemäinen sammutusaine kaasuuntuu ja haihtuu itsestään pois, eikä kohteessa siksi tarvita sen suurempaa jälkisiivousta.

Minisammuttimet sopivat myös täydentämään kaasusammutusjärjestelmää, sillä minisammuttimilla voidaan suojata kohteita, jotka ovat aiemmin kustannussyistä jääneet kaasusammutusjärjestelmien ulkopuolelle. Minisammutin sopii siis yhtä hyvin niin tuotantolaitoksiin, sähkökaappeihin, kuin pankkiautomaatteihinkin.

Pyydä tarjous minisammuttimista

Olemme asentaneet kymmeniä minisammuttimia kiinteistöihin ympäri Suomea. Ota yhteyttä ja kuvaile tarpeesi, niin autamme sinua löytämään kiinteistösi parhaiten sopivat minisammuttimet. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti turvallisempia kiinteistöjä.

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää