Huoneistokohtainen sammutuslaitteisto turvaa ikäihmisten ja erityisryhmien kodit

Pelastuslaitoksen keskimääräinen saapumisaika on noin 12 minuuttia. Tulipalo voi kuitenkin levitä…

Pelastuslaitoksen keskimääräinen saapumisaika on noin 12 minuuttia. Tulipalo voi kuitenkin levitä hallitsemattomaksi jo muutamassa minuutissa. Automaattinen, huoneistokohtainen sammutuslaitteisto parantaa asumisturvallisuutta ja pienentää vahinkoja hoitamalla tulipalon alkusammutuksen.

 

Huoneistokohtainen sammutuslaitteisto hyödyttää erityisesti asukkaita, joiden toimintakyky on rajoittunut tai alentunut. Vuoteen 2030 mennessä Suomessa ennustetaan olevan jo noin 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta kotona asuvaa. Yhä pidempään ja entistä huonokuntoisempina kotonaan asuville henkilöille tavallisen asunnon paloturvallisuus ei ole riittävä.

Ota yhteyttä

Jukka Suoja
Jukka Suoja

Liiketoimintapäällikkö, sammutusjärjestelmien suunnittelu ja projektit, Caverion Suomi

Kari Lintuniemi
Kari Lintuniemi

Myyntipäällikkö, sammutusjärjestelmien huolto ja ylläpito, Caverion Suomi

 

Huoneistokohtainen sammutuslaitteisto antaa pelastajille lisäaikaa

Huoneistokohtainen sammutuslaitteisto rajaa ja sammuttaa tulipalon ja antaa lisäaikaa asukkaan pelastamiseen. Automaattinen laitteisto auttaa vähentämään vakavia henkilövahinkoja ja rajoittaa merkittävästi myös omaisuusvahinkoja. Hälytys ohjataan aina automaattisesti joko ympärivuorokautisesti päivystettävään valvomoon, pelastuslaitokselle tai muuhun määriteltyyn kohteeseen.

Huoneistokohtaisen sammutuslaitteisto on toimintavarma. Laitteisto reagoi korkeaan lämpötilaan ja sprinklerisuutin laukeaa, kun ympäristön lämpötila saavuttaa suuttimen laukeamislämpötilan, joka on 68 ºC. Laitteisto käyttää aktivoituessaan standardin mukaista vesimäärää. Vesilähteenä on vesijohtoverkosta täytettävä 300–400 litran säiliö, paineenkorotuspumpulla.

Hoidamme puolestasi laitteiston asennuksen ja ylläpidon.

Helposti asennettava ja siirrettävä sammutuslaitteisto

Huoneistokohtainen sammutuslaitteisto voidaan asentaa helposti ilman rakennuslupaa mihin huoneistoon tahansa, ja yhtä helposti siirtää edelleen toiseen huoneistoon. Laitteisto täyttää asuntosprinkleristandardin SFS 5980 luokan 2 vaatimukset ja on viranomaisten hyväksymä vesikaluste.

Tiesitkö, että Palosuojelurahasto on myöntänyt huoneistokohtaiselle sammutuslaitteistolle ja sen kehittäjälle Pirkanmaan Turvallisuusklusterille Innovaatiopalkinnon? Olemme olleet keskeisesti mukana kehittämässä laitteistoa.

 

Turvalaitteilla parannetaan koko kodin turvallisuutta

Vuosittain noin 14 500 ihmisistä sairastuu Suomessa muistisairauteen. Muistisairas ihminen selviytyy parhaiten tutussa ympäristössä, mutta huonokuntoisten ja etenkin huonomuististen yksin asumiseen liittyy monenlaisia turvallisuusriskejä, kuten tulipalot, kaatumiset ja vesivahingot.

Julkisten ja yksityisten asumis- ja hoivapalveluiden tuottajille kehitetyllä turvalaitteella voidaan ehkäistä riskejä ja parantaa iäkkäiden turvallisuutta omassa kodissaan. Turvalaite esimerkiksi ehkäisee mahdollisia palotilanteita esimerkiksi kytkemällä hellan pois päältä, kun tietty aika on kulunut. Se myös rajaa ja sammuttaa sprinklereillä alkaneen tulipalon ja antaa tarvittavaa lisäaikaa, jotta palokunta ehtii paikalle.

Huoneistokohtaiseen turvalaitteeseen voidaan kytkeä erilaisia rakennusautomaation ominaisuuksia, palolaitteistoja ja turvalaitteita. Laitteistolla voidaan kontrolloida esimerkiksi sähkövirtaa, tuoda hälytyksiä liiketunnistimista ja ohjata valaistusta.

Näin esimerkiksi liiketutka voidaan ohjelmoida hälyttämään perheenjäsenen tai kotihoidon puhelinnumeroon, jos asukas on kaatunut eikä pääse ylös normaalisti. Laitteeseen kytkettyjä ominaisuuksia voidaan yksilöidä asukkaan tarpeiden mukaan.

Kustannustehokasta turvallisuutta

Turvalaite auttaa vähentämään vakavia henkilövahinkoja, mutta samalla se myös suojaa huoneistoa mittavilta aineellisilta vahingoilta. Savu- ja palovahinkojen lisäksi turvalaite voi suojata huoneistoa esimerkiksi vesivahingoilta hanaan asennettavalla magneettiventtiilillä. Venttiili sulkee hanan, kun asetettu pinnankorkeus tai aikaraja on saavutettu.

Turvalaite on myös kustannustehokas ratkaisu. Investointi on pieni verrattuna esimerkiksi laitoshoidon vuosikustannuksiin tai palo- ja vesivahinkoihin. Lisäksi laite voi auttaa lyhentämään sairaalajaksoja, kun loukkaantumisista saadaan nopea hälytys ja apu.

Asennus onnistuu muutamassa päivässä. Asennukseen ei tarvita erillistä rakennuslupaa, ja laite on lisäksi helppo siirtää tarvittaessa huoneistosta toiseen. Turvalaite on siis helppo tapa mahdollistaa turvallinen ja yhdenvertainen asuminen myös ikääntyneille.

Kysy lisää huoneistokohtaisesta sammutuslaitteistosta

Huoneistokohtainen sammutuslaitteisto on kohtuullinen investointi turvallisuuden parantamiseen. Kysyy lisää tai pyydä tarjous!

 

Lue lisää

 

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin