Olympiastadionin turvallisuusjärjestelmät varmistavat turvalliset olosuhteet tilojen käyttäjille

 

Abloy OS - CliQ
integraatio

90 000m2
Olympiastadionin peruskorjatut ja
uudistettu tila kokonaisuudessaan

~ 500
ovea yhdistetty
kulunvalvontaan

Tavoitteet

  • Olympiastadionin uudistetut ja peruskorjatut tilat loivat yleisölle ja tapahtumajärjestäjille noin 40 000 neliötä lisää tilaa, kokonaisuudessaan Olympiastadion peruskorjaus ja uudistaminen käsittää noin 90 000 neliötä. Kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia, kaupunkilaisia ja henkilökuntaa palvelevat modernisoidut tilat käsittävät sekä maapäällisen ja maan alla sijaitsevien monikäyttöisten tilojen kokonaisuuden.
  • Tilojen monikäyttöisyys asettaa haasteita turvallisuusjärjestelmille, sillä toimintaympäristö saattaa muuttua nopeasti, useita kertoja jopa saman päivän aikana.
  • Tavoitteena löytää ratkaisu Olympiastadionin muuttuviin ja vaativiin turvallisuushaasteisiin.
Olympiastadionin sisäänkäynnit ja portaikot ulkona
Kiinteistön ovet liitettiin kulunvalvontaan

Ratkaisut

  • Toimitimme Olympiastadionille muun muassa kamera- ja kulunvalvontajärjestelmät ja kulunvalvonnan Saas-palvelut ja erinäisiä turvallisuusjärjestelmiä. Yhteistyö alkoi kesällä 2019.
  • Suunnittelimme turvallisuusjärjestelmät takaamaan Olympiastadionille ja siellä pidettävien erikokoisten ja -tyylisten tapahtumien järjestäjille ja osallistujille turvalliset olosuhteet. Reaaliaikaisen kameravalvontajärjestelmän avulla pystytään valvomaan kiinteistön ja käyttäjien turvallisuutta, sekä takaamaan tehokas evakuoinninseuranta mahdollisissa hätätilanteissa.
  • Olympiastadionille toimittamiemme murtohälytysjärjestelmien avulla varmistetaan, että tieto luvattomasta tunkeutumisesta kulkee välittömästi oikealle taholle. Järjestelmän kautta valvotaan Olympiastadionin tilojen ympärivuorokautisesti.
 
  • Ovipuhelinjärjestelmämme tukee kulunvalvontajärjestelmää. Ovipuhelinjärjestelmän kautta pienennetään esimerkiksi niitä haasteita, jotka liittyvät mahdollisten satunnaisten kävijöiden liikkumiseen, joilla ei ole kulkutunnistetta.
  • Kulunvalvontajärjestelmän avulla pystytään varmistamaan käyttäjien turvallisuus, sekä helpottamaan kiinteistössä kulkemista. Järjestelmä integroitiin lukitusjärjestelmään, jolloin käyttäjien kulkuoikeuksia voidaan hallita reaaliajassa joustavasti ja kustannustehokkaasti.
  • Järjestelmän avulla myös varmistetaan, että esimerkiksi viranomaiset ja muut turvallisuusorganisaatiot kykenevät turvaamaan stadionin henkilökunnan, käyttäjien ja yleisön turvallisuuden. SaaS-palveluilla varmistetaan kulunvalvontajärjestelmän katkeamaton toiminta ja tietojen varmuuskopiointi, sen sijaan että järjestelmä olisi paikallisella palvelimella.
 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Katso myös