Langattomalla olosuhdemittauksella varmistat hyvän ilmanlaadun

Langattomat olosuhdemittaukset


Asennamme ja toimitamme olosuhdemittausjärjestelmiä kiinteistöihin, kuten esimerkiksi kouluihin ja toimitiloihin. Olosuhdemittauksien avulla voit varmistaa hyvät olosuhteet kiinteistöissäsi ja näin säilyttävät sen arvon, Hyvät olosuhteet parantavat myös tilojen käyttäjien tyytyväisyyttä. 

Olosuhdemittausjärjestelmän, eli Caverion SmartView:n, avulla voimme selvittää miten sisäilmaa voidaan parantaa, ja energiakulutusta pienentää. Järjestelmää täydentävät langattomat anturit, jotka keräävät halutusta tilasta dataa.

Mittauksista muutoksiin - vastaamme laajasta kokonaisuudesta

Olosuhdejärjestelmän avulla voit seurata tilasi sisäilman lämpötilaa, suhteellista kosteutta ja hiilidioksidipitoisuutta, haihtuvien orgaanisten yhdisteiden ja pienhiukkasten pitoisuutta sekä radonpitoisuutta. Näiden lisäksi anturit keräävät järjestelmään tietoa paine-erosta rakennuksen sisä- ja ulkoilman välillä. Järjestelmä hyödyntää olemassa olevaa rakennusautomaatiota, ja langattomia antureita, jotka on helppo sijoitella tarvittaviin tiloihin. Langattomia antureita voidaan käyttää sellaisenaan, tai täydentämään olemassa olevan rakennusautomaation mittauksia.

Antureiden mittausdataa voidaan yhdistää kerrospohjakuviin, joissa mittaukset näkyvät reaaliaikaisesti. Täten voit seurata työskentelyolosuhteita avoimesti ja ajan tasalla. Kerätty käyttödata voidaan hyödyntää ja seurata 24/7 Caverion SmartView -alustasta millä tahansa laitteella.

Myös loppukäyttäjä hyötyy mittausdatasta. Kun järjestelmä on asennettu, voidaan näkymä antaa myös loppukäyttäjille, kuten esim. koulun rehtorille tai toimistotilaa vuokraavalle yritykselle. Täten he voivat hyödyntää olosuhdejärjestelmän antamaa tietoa olosuhteiden ja energian hallintaan.

Anturit kerävät tietoa mm.

  • sisäilman lämpötilasta
  • hiilidioksiidin määrästä
  • ilmankosteudesta
  • TVOC -tasoista
  • paine-eroista.

Autamme myös datan analysoinnissa ja muutostöiden tekemisessä 

Tiedolla ja taidolla myös muista järjestelmistä, kuten lämmityksestä ja ilmanvaihdosta, voimme vastata laajemmasta kokonaisuudesta, sekä myös hyödyntää mitattua dataa konkreettisissa muutostöissä. 

Asiakkaan kokemus: Rauman kaupunki


Tutustu myös muihin referensseihimme.

Olosuhdemittausten avulla sisäilma paremmaksi ja energiakulut kuriin

Kattavan mittausdatan keräämiseen, jotta sitä voi hyödyntää kokonaisuuden ymmärtämiseen, suosittelemme seuraavanlaista kulkua: 

  • Olosuhdemittausten käyttöönotto, analysointi sekä tarvittavat muutostyöt
  • Väliaikapalaveri ja raportointi
  • Olosuhdemittausten analysointi
  • Tarvittavien muutostöiden tekeminen
  • Muutosten seuranta

Caverion SmartView:n toiminnot helpottavat kiinteistön tehokkaampaa käyttöä

Caverion SmartView:n avulla saat kiinteistösi tärkeimmät tiedot kätevästi kerättynä yhteen palveluun, seurattavaksi tietokoneelta tai tabletilta. Muokattava dashboard visualisoi haluamasi mittarit yksittäiseen kiinteistön tai koko kiinteistösalkun osalta. Caverion SmartView:n avulla voit helposti optimoida kiinteistöjesi olosuhteita ja vähentää kuluja.

Lue lisää SmartView:stä ja sen hyödyistä


Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!


Pyydä tarjous tai lisätietoja