Paloilmoitinjärjestelmä varoittaa palosta jo ennen sen syttymistä

Paloilmoitinjärjestelmä valvoo jatkuvasti kiinteistöä ja varoittaa, jos se tunnistaa merkkejä…

Paloilmoitinjärjestelmä valvoo jatkuvasti kiinteistöä ja varoittaa, jos se tunnistaa merkkejä (savua, lämpöä tai häkää) alkavasta tulipalosta. Riittävän aikaisessa vaiheessa annettu hälytys mahdollistaa tulipalon ja vahinkojen estämisen ja antaa ihmisille aikaa pelastautumiseen.

 

Paloilmoitinjärjestelmä antaa automaattisen ilmoituksen alkavasta palosta kiinteistön hälyttimillä ja/tai hätäkuulutusjärjestelmällä. Paloilmoitin liitetään hätäkeskukseen sopimusoperaattorin kytkemän ilmoituksensiirtojärjestelmän avulla tai kiinteistöhuollosta vastaavalle toimijalle esimerkiksi kännykkään, valvomoon tai vastaavaan.

Olipa kohteesi missä päin Suomea tahansa, tarjoamme käyttöösi valtakunnalliset palvelumme

 • Asiantuntijapalveluumme sisältyvät dokumentointi ja konsultointi sopivan paloilmaisinjärjestelmän valinnassa.
 • Johdamme projektisi ja toteutamme paloilmoitinjärjestelmien asennuksen ja käyttöönoton.
 • Suunnittelemme käyttöösi parhaiten soveltuvan paloilmoitinjärjestelmän.
 

Ota yhteyttä

 

Paloilmoitinjärjestelmän määräaikaistarkastus ja huolto varmistaa toimivuuden

Hoidamme myös määräaikaistarkastukset, vuosihuollot ja järjestelmien ylläpidon koko elinkaaren ajan. Paloilmoitinjärjestelmät on pidettävä toimintakunnossa, tarkistettava ja huollettava asianmukaisesti. Vanhentunut paloilmoitinjärjestelmä on turvallisuusriski, mikäli se ei täytä tämän päivän säännöksiä ja ohjeita. Huoltamalla tai kokonaan uudistamalla voidaan taata järjestelmäsi luotettava toiminta tulevaisuudessakin.

Fire detection systems and Fire alarm specialty equipment.jpg

Toimitamme paloilmoitinjärjestelmät kaikenlaisiin rakennuksiin ja tiloihin: 

 • Toimistorakennukset
 • Kauppakeskukset
 • Tehdasrakennukset ja -alueet
 • Lentoasemat
 • Sairaalat
 • Logistiikkakeskukset
 • Palvelutalot
 • Voima- ja energialaitokset
 • Öljyjalostamot ja muut erikoisalueet
 

Paloilmaisimet valitaan tilojen mukaan

Erilaiset tilat edellyttävät erilaisia suojauksia. Ensisijainen paloilmoitin on yleensä savuilmaisin. Tiloissa joihin savuilmaisin ei sovellu, esimerkiksi keittiötiloissa, käytetään lämpöilmaisinta. Autotalleissa ja parkkihalleissa voidaan käyttää paloilmaisinta, jossa on savun ja lämmön lisäksi myös häkäilmaisin.

Olemme laiteriippumaton järjestelmätoimittaja ja edustamme muun muassa seuraavia paloilmoitinjärjestelmiä: Autronica, Eltek, Panasonic, Prodex, Schneider (ESMI). 

Erikoispalonilmaisinlaitteilla turvataan erityistilat

Tiloihin, joihin tavalliset palonilmaisimet eivät sovellu, käytetään erikoispalonilmaisinlaitteita. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset näytteenottojärjestelmät, optiset valokuitujärjestelmät, digitaalinen lämpölanka, liekki-ilmaisimet ja linjailmaisimet.

Lue lisää erikoispalonilmaisinlaitteista 

Äänentoistojärjestelmät

Äänentoistojärjestelmät toimivat kiinteistössä mm. kuulutusjärjestelminä, taustamusiikin ja -ohjelmien soitossa sekä äänievakuointitarkoituksessa.

Lue lisää äänentoistojärjestelmistä 

Turvavalaistus

Turvavalaistus ja hätäpoistumisteiden opasteiden valaistus tuo turvaa ongelmatilanteissa.

Lue lisää turvavalaistuksesta 

Lisäksi Caverion Suomella on Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy:n myöntämä TU-sertifikaatti. Sertifikaatti kattaa kameravalvonta-, kulunvalvonta-, murtoilmaisu-, paloilmoitin- ja äänievakuointijärjestelmät. Caverionille on myös myönnetty yritysturvallisuuselvitystodistus 12/2018.

TU-sertifikaatin logo
 

Kysy lisää paloilmoitinjärjestelmistä

Kaipaako kiinteistösi paloilmoitinjärjestelmä huoltoa tai uudistamista tai oletko hankkimassa kokonaan uutta järjestelmää? Jätä meille yhteydenottopyyntö täyttämällä alla oleva lomake, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää