Erikoispaloilmoitinlaitteet suojaavat erityistiloja

Erikoispalonilmaisulaitteita käytetään tiloissa, joihin perinteiset palonilmaisulaitteet eivät…

Erikoispalonilmaisulaitteita käytetään tiloissa, joihin perinteiset palonilmaisulaitteet eivät sovellu. Esimerkiksi puhdastilat, IT-tilat, korkeat tilat sekä varastohallit ovat tällaisia tiloja ja edellyttävät erityisiä paloilmaisulaitteita.

 

Olipa kohteesi missä päin Suomea tahansa, tarjoamme käyttöösi valtakunnalliset erikoispalonilmaisun palvelumme

  • Asiantuntijapalveluumme sisältyvät dokumentointi ja konsultointi sopivan paloilmaisinjärjestelmän valinnassa.
  • Johdamme projektisi ja toteutamme paloilmoitinjärjestelmien asennuksen ja käyttöönoton.
  • Suunnittelemme käyttöösi parhaiten soveltuvan paloilmoitinjärjestelmän. 
  • Vastaamme järjestelmäsi huollosta ja kunnossapidosta. Paloilmoitinjärjestelmät on pidettävä toimintakunnossa, tarkistettava ja huollettava asianmukaisesti. Vanhentunut paloilmoitinjärjestelmä on turvallisuusriski, mikäli se ei täytä tämän päivän säännöksiä ja ohjeita. Huoltamalla tai kokonaan uudistamalla voidaan taata järjestelmäsi luotettava toiminta tulevaisuudessakin.
 

Ota yhteyttä

Pauli  Pulkkinen
Pauli Pulkkinen
Myyntipäällikkö, Caverion Suomi
Teemu Malvisalo
Teemu Malvisalo
Tuotepäällikkö
 

Erikoispaloilmoitinlaitteet valitaan aina tilan ja olosuhteiden mukaan

Tutustu eri vaihtoehtoihin alta:

 

Erikoisherkän näytteenottoilmaisimen savuntunnistuksessa yhdistyy viimeisin laserteknologia ja digitaalinen signaalinkäsittely. Ilmaisin imee ilmanäytteitä jatkuvasti suojattavasta tilasta sinne asennetun putkiston kautta. Se käyttää hyväksi sirontailmiötä, analysoi ilman savupitoisuuden ja tekee tarvittavat päätökset analyysin perusteella. Näytteenottojärjestelmiä käytetään mm.

  • Puhdastiloissa
  • Konesaleissa
  • Korkeissa tiloissa, kuten varastohalleissa, kauppakeskuksissa ja atriumtiloissa
  • Urheiluhalleissa
  • Sähkötiloissa

Optisen valokuitujärjestelmän toiminta perustuu lämpötilan mittaamiseen kuitukaapelilla. Ohjelmoitavaa valokuitujärjestelmää käytetään esimerkiksi pitkissä tunneleissa ja kaapelikanavissa, joissa tarkka tieto palopaikasta on tarpeellinen. Palopaikka voidaan määritellä 20 cm:n tarkkuudella ja palava alue esim. 20 m. Kaapeliin voidaan ohjelmallisesti määritellä eri hälytystasoja – ja lämpötiloja jos kaapeli esimerkiksi kulkee erilaisten tilojen läpi. 

Digitaalista lämpölankaa käytetään esimerkiksi rullaportaiden koneistoissa sekä muissa kuljettimissa, pitkissä käytävissä tai tiloissa silloin, kun tarkkaa tietoa palopaikasta ei tarvita. Digitaalinen lämpölanka ei ole ohjelmoitavissa ja lankatyyppi valitaan hälytyslämpötilan (esim. 66 C, 108, 175C) mukaan.

Linjailmaisimia käytetään suurien avoimien tilojen suojauksiin, joihin soveltuvat savuilmaisimet, kuten varastot, galleriakäytävät, arkistot ja atriumit. Linjailmaisin koostuu lähetin-säädinyksiköstä ja peilistä, johon lähettimen infrapunasäde heijastuu. Kun säteen väliin tulee savua, se aiheuttaa signaalin heikkenemisen ja antaa palohälytyksen. Hälytystasot ja -herkkyydet ovat ohjelmoitavissa suojattavan tilan olosuhteiden mukaan.

Liekki-ilmaisinta käytetään, kun pitää havaita liekehtivä palo. Pääsääntöisesti liekki-ilmaisimia käytetään suojaamaan vaativia tiloja kuten hiilivetypohjaisia polttoaine- tai kaasupaloja. Erityyppisten palojen havaitsemiseksi on eri toimintaperiaatteella toimivia liekki-ilmaisimia, kuten bensiini-, diesel-, kerosiini-, valopetroli-, maali-, liuotin- tai propaanipalo.

Valikoimistamme löytyvät myös ex-alueiden lämpö-, savu-, liekki-, linja- ja näytteenottoilmaisimet.

 

Kysy lisää erikoispalonilmoittimista

Kaipaako kiinteistösi paloilmoitinjärjestelmä huoltoa tai uudistamista tai oletko hankkimassa kokonaan uutta järjestelmää? Jätä meille yhteydenottopyyntö täyttämällä alla oleva lomake, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Lue lisää