Automaatioratkaisut kiinteistöihin, teollisuudelle ja liikenteeseen

Automaatioratkaisut Caverionilta

Kiinteistöautomaatio parantaa energiatehokkuutta ja olosuhteita

Automaation avulla voidaan ohjata kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten olosuhteita. Automaatio on kuin aivot, jotka ohjaavat ja säätelevät kaikkia olosuhteita. Niinpä automaatiolla on suuri merkitys energiatehokkuuteen ja olosuhteiden laatuun.  
Automaatiojärjestelmien avulla on mahdollista ohjata esimerkiksi LVI-järjestelmiä, energian kulutusta, kulunvalvontaa ja palohälytysjärjestelmiä yhden integroidun käyttöliittymän kautta. Järjestelmistä saadaan paras hyöty irti, kun niitä ohjataan kokonaisuutena. 

Me käytämme avoimia ratkaisuja, jotka mahdollistavat järjestelmäriippumattomuuden ja tukevat yleisiä tiedonsiirtorajapintoja, kuten KNX, LON, MODBUS, M-Bus, DALI ja BACnet. Niinpä löydämme aina ratkaisun, joka sopii olemassa oleviin järjestelmiisi. 

Automaatiojärjestelmä on myös kiinteistödatasi ydin. Kiinteistöstä kerätyn ajantasaisen tiedon ja kiinteistöhistoriaan tallennettujen tietojen avulla on mahdollista esimerkiksi analysoida ja ennustaa kunnossapidon tarpeita sekä parantaa energiatehokkuutta ja olosuhteita. 

Modernit automaatiojärjestelmät


Automaatiotekniikat ja -ratkaisut kehittyvät jatkuvasti. Uusilla ratkaisuilla voidaan merkittävästi parantaa kiinteistöjen ja teollisuuden teknisten järjestelmien toimintaa, joten automaation uusimista kannattaa harkita säännöllisesti. Esimerkiksi modernisointi- ja korjausvaiheessa on hyvä varmistaa, että automaatio täyttää nykyiset energiatehokkuuden, kustannussäästöjen ja tietoturvan vaatimukset. 

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EPBD:n myötä automaatio- ja ohjausjärjestelmä on tulossa pakolliseksi kaikkiin muissa kuin asuinkäytössä oleviin kiinteistöihin, joiden lämmitys- tai ilmastointijärjestelmien teho on yli 290 kW. 

Pyydä meiltä tarjous tai lisätietoja

Yhteydenottopyyntö

Tutustu tarkemmin kiinteistöautomaatiojärjestelmiimme:


Caverion Drive
Kiinteistönhallintajärjestelmä, joka integroi kaikki kiinteistön toiminnot helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi. 

Caverion Niagara
Skaalautuva ja helposti integroitava automaatiojärjestelmä sopii niin liike- ja toimistorakennuksiin kuin asuinrakennuksiinkin.

Caverion Pyramid
Caverion Pyramid on suunniteltu erityisesti rakennus- ja vesilaitosautomaation käyttöön sekä erilaisiin kaukovalvontaa edellyttäviin kohteisiin. 

Voit myös ottaa yhteyttä, jolloin etsimme yhdessä kiinteistöösi sopivan ratkaisun.  

Teollisuusautomaatio tehostaa laitoksen toimintaa


Suuret teollisuuslaitokset vaativat mukautuvia ratkaisuja. Autamme sinua luomaan visiosi pohjalta toimivan ja turvallisen automaatiokokonaisuuden. Toimimme useilla eri teollisuuden aloilla ja palvelummekin kattaa energia-, elintarvike-, prosessi- ja energiateollisuuden sähköiset automaatioratkaisut suunnittelusta, laitevalinnoista ja asennuksista käyttöönottoon.

Tutustu tarkemmin teollisuuden automaatioratkaisuihin

Liikenteenohjaus ja ulkovalaistusratkaisut parantavat turvallisuutta


Toteutamme liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden varmistavia liikenteenohjaus- ja telematiikkajärjestelmiä maanteille, tunneleihin ja parkkipaikoille – suunnittelusta käyttöönottoon.  

Tutustu tarkemmin liikenteenohjausjärjestelmiin 

Caverionin ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmillä varmistetaan turvalliset valaistusolosuhteet mm. maanteille, taajamiin ja puistoihin. Automaatio pitää huolen, että järjestelmä toimii energiatehokkaasti. 

Tutustu tarkemmin ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmiin

Palvelua ympäri vuorokauden 


Asiakkaanamme voit itse hallita ja ohjata kiinteistöäsi. Käytettävissäsi on myös uudenaikaisinta tekniikkaa edustava valvomomme ja energianhallintapalvelut.

Automaatioratkaisuihin on yhdistettävissä 24/7-palvelu, jolla kiinteistösi tekniikan tehokas toiminta turvataan kaikissa tilanteissa.  

Kiinteistöteknisiä prosesseja ja energiatehokkuutta valvotaan Caverionin keskitetystä etävalvonnasta ja -ohjauksesta. Valvomossa toimivat ammattitaitoiset insinöörit, jotka voivat testata ja säätää prosesseja vikatilanteissa etäyhteyden avulla.

Valvomomme toimii yhteistyössä puhelinpalvelumme kanssa, joka ottaa vastaan asiakkailta tulevat palvelupyynnöt. Vastaamme yhteydenottoihisi joka päivä 24 tuntia vuorokaudessa.

Tutustu tarkemmin Caverionin kiinteistövalvomoon

Viranomaiset ovat asettaneet tiettyjä vaatimuksia töiden suorittamiselle, jotta työn ammattimaisesta laadusta voidaan olla varmoja. Työntekijöillämme on viranomaisten näille töille edellyttämät luvat ja pätevyydet.

Pyydä tarjous tai lisätietoja automaatiosta

Automaatio

Ota yhteyttä 

Automaatio

Liiketoimintapäällikkö
Heikki Oksa
puh. 0500 657 958
heikki.oksa@caverion.com

Sähköasema- ja sähköautomaatioprojektit

Asennuspäällikkö
Seppo Hietaoja
puh. 050 533 6783
seppo.hietaoja@caverion.com

Tunnetko EPBD:n vaatimukset?

Millaiset vaatimukset direktiivin muutos aiheuttaa talotekniikalle ja miten se vaikuttaa suomalaisissa kiinteistöissä?

Mitkä ovat Suomen pitkän aikavälin korjausstrategian päätavoitteet ja miten toteutat niitä omissa kiinteistöissäsi?

Lataa EPBD-opas

Referenssejä