Poistoilmalämpöpumpulla ratkaisu energiakustannusten pienentämiseen 

Poistoilmalämpöpumppujärjestelmällä voidaan pienentää rakennuksen energiakustannuksia merkittävästi ja näin pienentää hiilijalanjälkeä.

Järjestelmässä poistoilman hukkalämpö otetaan talteen katolle tai ullakolle sijoitettavalla lämmöntalteenottoyksiköllä. Hukkalämmön lämpötilaa nostetaan lämpöpumpulla, jotta lämpö voidaan käyttää hyödyksi rakennuksen ja käyttöveden lämmittämiseen.

Järjestelmässä käytettävä tekniikka on toimintavarmaa ja vuosien saatossa hyväksi havaittua ja rakennuksen vanhaa kanavointia ja puhaltimia voidaan hyödyntää.

Lämmöntalteenottoon integrointi tuo lisää mahdollisuuksia

Poistoilmapuhaltimet voidaan integroida lämmöntalteenottoyksikköön, mutta se ei ole järjestelmän toiminnan kannalta välttämätöntä. Mikäli puhaltimet integroidaan lämmöntalteenottoyksikköön, voidaan vanhoista ja usein energiasyöpöistä puhaltimista luopua. Lämpöpumput ja varaajat sijoitetaan lämmönjakohuoneeseen tai muuhun mahdolliseen tilaan, kuten vanhaan kylmäkellariin.

Suurimmat hyödyt saadaan rakennuksissa, joissa ilmanvaihtojärjestelmänä on keskitetty koneellinen poisto eli suurimmassa osassa 1970 - 90 -luvuilla rakennetuissa kerrostaloissa.

Järjestelmän takaisinmaksuaika vaihtelee 5 – 7 vuoteen. Investoinnin tuotto on noin 16 %. Hyötyajanjakso eli järjestelmän elinkaari on noin 20 vuotta.

Palvelumme valtakunnallisesti

Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme mahdollisimman pian!


Pyydä tarjous tai lisätietoja

Referenssit