20.01.2023 Artikkeli

IAEA: Caverion Intelligence on hyvä käytäntö ydinvoimalaitoksille

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA (The International Atomic Energy Agency) sai viime syksynä päätökseen arvioinnin Ruotsissa sijaitsevan Oskarshamnin ydinvoimalaitoksen 3. yksikön pitkän aikavälin käyttöturvallisuudesta. Yksi IAEA:n asiantuntijaryhmän havaitsemista hyvistä käytännöistä voimalassa on Caverion Intelligence, tekoälyratkaisu, joka seuraa turbiinin suorituskykyä voimalaitoksessa.

"Caverion Intelligencen ansiosta olemme pystyneet tunnistamaan ja korjaamaan useita poikkeamia ennen kuin niistä on tullut varsinaisia teknisiä vikoja", sanoo Sune Jonsson, Senior Advisor Engineering Department, OKG AB.

Caverion Intelligence hyödyntää koneoppimista ja prosessidataa turbiinin toiminnan seurantaan ja havaitsee poikkeamat ennen kuin ne kehittyvät toiminnallisiksi ongelmiksi. Voimalaitoksen erittäin tiukkojen turvallisuusstandardien mukaisesti Caverion Intelligence on erittäin suojattu, mutta käyttäjäystävällinen. Palveluun sisältyy säännöllinen seuranta Caverionin asiantuntijoiden kanssa.

"IAEA jakaa havaintonsa ydinvoimateollisuuden kanssa maailmanlaajuisesti, mikä on suuri tunnustus innovaatioasiantuntemuksellemme. Caverion Intelligence perustuu erittäin kehittyneeseen koneoppimisratkaisuun, ja se soveltuu eri käyttötarkoituksiin. Tällä hetkellä Caverion Intelligence tukee asiakkaitamme esimerkiksi energia-, kemian- ja metalliteollisuudessa", sanoo Caverion Intelligence -yksikön johtaja Harri Paukkeri

Lue lisää:

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Marko Heino, Myyntijohtaja, Suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut, Caverion Industry, puh. +358 50 317 0687, marko.heino@caverion.com Harri Paukkeri, Yksikönpäällikkö, Caverion Intelligence, puh. +358 50 317 4337, harri.paukkeri@caverion.com
Tilaa tiedotteet: