Datavetoista tuotantoa Caverion Intelligencen avulla

 

Tukholman energiayhtiö Stockholm Exergi on käyttänyt Caverion Intelligencen Anomaly Detection -ratkaisua lämmön- ja sähköntuotannon valvontaan Tukholman alueella vuodesta 2019. Järjestelmä tukee laitoksen käyttö- ja huoltohenkilökuntaa ja takaa tuotannon suorituskyvyn säilymisen. Se ehkäisee myös suunnittelemattomia tuotantokatkoksia tunnistamalla poikkeavuudet varhaisessa vaiheessa, jolloin virheet voidaan korjata ajoissa. Järjestelmä analysoi jatkuvasti tuhansia signaaleja ja hyödyntää koneoppimisalgoritmeja poikkeamien tunnistamisessa.

Luotettavaa energiantuotantoa koneoppimisen tuella

Stockholm Exergi tuottaa kaukolämpöä 800 000 kotitaloudelle Tukholman alueella. Caverion Intelligencen Anomaly Detection -palvelu on käytössä kaikissa Stockholm Exergin päätuotantolaitoksissa, mukaan lukien lämpöpumppulaitoksissa, jotka hyödyntävät meri- ja jätevettä lämmityksessä ja jäähdytyksessä.

Kehittämällä tekoälyteknologioiden käyttöä kaukolämmön tuotannossa Stockholm Exergi on ottanut tärkeän askeleen digitalisaation saralla.

”Tämä on suuri harppaus meille. Caverion Intelligence -teknologia mahdollistaa datalähtöisen tuotannon ja antaa meille arvokkaan tilaisuuden muuttaa toimintamalliamme ongelmiin reagoimisesta siihen, että olemme aina askeleen edellä”, sanoo Per Ljung, Head of Operations, Stockholm Exergi.

”Aiemmin olemme saaneet varoituksia eri alajärjestelmistä, kun tietyt raja-arvot ylittyvät. Tällöin tarvitaan usein kiireellistä huoltoa ja pahimmassa tapauksessa joudumme pysäyttämään tuotannon hankalalla hetkellä. Kun ongelmista varoitetaan aikaisemmin, meidän tarvitsee tehdä vähemmän toimenpiteitä tuotannon aikana, tai ainakin voimme optimoida huoltoajat tuotantosuunnitelmien mukaan. Tämä parantaa tuottavuuttamme ja kustannustehokkuuttamme. Olemme jo saaneet konkreettisia tuloksia investoinnistamme. Järjestelmä vain paranee käytettäessä, joten meillä on korkeat odotukset sen kehityksen suhteen”, Ljung jatkaa.

Jatkuvasti kehittyviä digitaalisia ratkaisuja

Stockholm Exergin tavoitteena on ympäristöystävällinen ja vakaa energiantuotanto mahdollisimman matalilla kokonaiskustannuksilla. Modernit digitaaliset automaatioratkaisut ovat tavoitteeseen pääsemisen kannalta avainroolissa.

”Yhteistyö Stockholm Exergin kanssa on ollut erittäin tehokasta ja tuottoisaa ensimmäisestä päivästä lähtien, mikä on mahdollistanut Caverion Intelligencen kehittämisen entistä paremmin energiantuotannon ja voimalaitosten käyttöön. On ollut ilo työskennellä yhdessä nämä vuodet, ja odotan innolla tulevaa”, sanoo Harri Paukkeri, yksikönjohtaja, Caverion Intelligence -ratkaisut.

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin