Caverion Intelligence: tekoäly sinkityslinjalla Hämeenlinnassa

 

SSAB:llä on johtava asema erikoislujan teräksen ja siihen liittyvien palveluiden tuottajana. SSAB:n Hämeenlinnan tehdas tuottaa erikoislujaa sinkittyä terästä autoteollisuuden asiakkaille.

Caverion Intelligence on vähentänyt häiriöitä ja huolehtinut tuotantoprosessien vakaudesta tehtaan sinkityslinjastolla vuodesta 2019 lähtien.

Tavoite: laatu huippuunsa, häiriöt minimiin

Hämeenlinnan tehdas halusi minimoida tuotannon häiriöiden määrän ja niiden keston sekä varmistaa tuotteiden laadun optimoimalla tuotantoprosessinsa. Tässä apuna toimii Caverion Intelligence Anomaly Detection -palvelu, joka käyttää olemassa olevaa prosessidataa ja koneoppimista poikkeavuuksien varhaiseen tunnistamiseen koko tuotantoprosessin aikana.

Helppoa huoltoa koneoppimisen avulla

Caverion Intelligence on korkean suorituskyvyn koneoppimispalvelu, joka analysoi laitoksen prosessidataa ja tunnistaa prosessissa ilmeneviä poikkeavuuksia. Kun laitevikojen ja poikkeavien prosessiparametrien kaltaiset ongelmat voidaan tunnistaa automaattisesti jo aikaisessa vaiheessa, pystyy huolto toimimaan proaktiivisesti. Näin voidaan ehkäistä myös kapasiteetin laskuja, hävikkiä ja laatuongelmia.

Syväoppiminen kykenee prosessoimaan tarkkaa dataa ja tuhansia mittaustuloksia reaaliaikaisesti. Se tunnistaa virheet yhdistämällä eri datapisteet ja ymmärtämällä prosessin ominaisuuksia, kuten linjaston nopeutta ja tuotetta. Järjestelmä oppii automaattisesti datan ja käyttäjäpalautteen avulla, mikä varmistaa jatkuvan sopeutumisen prosessin muutoksiin.

Helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä mahdollistaa prosessidatan tehokkaan tutkimisen, analysoinnin ja ymmärtämisen – tehtaan huoltohenkilökunta tutkii automaattiset hälytykset osana tehtaan päivittäisiä prosesseja.

Caverion Intelligencen auttaa huoltotiimejä tunnistamaan mahdolliset tuotanto-ongelmat ajoissa ja varmistaa tuotannon sujumisen.

Lisätietoa SSAB:stä: ssab.fi.

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin