Charite (C)  Heinle Wischer und Partner freie Architekten (2).jpg Illustration: © Heinle, Wischer und Partner. Freie Architekten
05.12.2019 Sijoittajauutinen

Caverionille talotekniikkaprojekti Berliinin yliopistolliseen sairaalaan Saksassa

Berliinin yliopistollinen sairaala, Charite, muuntaa entisen leikkaussalirakennuksen moderniniksi tutkimuskeskukseksi, jossa keskitytään innovaatioihin, monitieteiseen translaatiotutkimukseen sekä avohoitoon. Caverion toteuttaa projektin talotekniset asennukset automaation, jäähdytyksen, turvallisuuden, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin, lämmitys-, vesi- ja viemärin sekä sähköistyksen osalta. Charite on yksi Euroopan suurimmista sairaaloista, ja sen omistaa Berliinin osavaltio. Projektin arvoa ei julkisteta.

“Kliinisissä ympäristöissä on korkeat vaatimukset tekniselle suunnittelulle, liittyen potilaiden hyvinvointiin ja lääketieteellisten ja biologisten laboratorioiden sisäilmaan. Entisen leikkaussalin muuntamisessa uuteen käyttöön keskitymme erityisesti ilmanvaihtoteknologiaan. Uusiin laboratorioihin ja leikkaussaleihin asennetaan huipputehokas ilmanvaihtojärjestelmä, joka valmistuttuaan kierrättää noin 220 000 kuutiometriä ilmaa tunnissa,” kertoo Frank Krause, Johtaja, Caverion Saksa.

Caverion asentaa myös savunpoistojärjestelmät poistoilmalle ja toteuttaa teknologian, jonka kautta tiloihin saadaan tekniset kaasut, kuten happi, hiilidioksidi ja typpi. Rakennukseen asennetaan myös uusi lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä sekä korkeapaineinen vesisumusammutusjärjestelmä palosuojausta varten.

Yliopistollinen sairaala keskittää tutkimuskeskukseen jatkossa lääketieteellistä perustutkimusta sekä kliinistä tutkimusta. Seitsemään kerrokseen, bruttopinta-alaltaan yhteensä noin 30 800 neliömetriä, tulee laboratorioita, leikkaussaleja, teknisiä tiloja, datakeskus ja potilashoitotiloja.

Charite - Universitätsmedizin Berlin edustaa Caverionin julkisen sektorin asiakkuuksia. Lue lisää palveluistamme julkiselle sektorille.

Illustration:  © Heinle, Wischer und Partner. Freie Architekten

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Holger Winkelsträter, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Saksa, +49 89 374288 117, holger.winkelstraeter@caverion.com
Tilaa tiedotteet: