© NMPB Architekten
24.06.2019 Sijoittajauutinen

Caverionille ensimmäinen elinkaariprojekti Itävallassa – korkeakoulurakennus saa optimaaliset olosuhteet 25 vuodeksi

Caverionille ensimmäinen elinkaariprojekti Itävallassa – korkeakoulurakennus saa optimaaliset olosuhteet 25 vuodeksi

Caverion on sopinut elinkaariprojektin toteuttamisesta St. Pöltenin ammattikorkeakouluun Itävallassa. Yhdessä rakennusliike Granitin kanssa toteutettava projekti kattaa kampuksen modernisoinnin ja laajentamiseen sekä 25 vuoden huolto- ja kunnossapitosopimuksen. Sopimuksen arvo Caverionille on noin 32 miljoonaa euroa.

Caverion vastaa kampuksen taloteknisten järjestelmien suunnittelusta, projektinjohdosta ja toteutuksesta seuraavien teknisten järjestelmien osalta: lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, sähköistys ja automaatio. Projektin valmistuttua vuonna 2021 Caverion vastuulle siirtyvät kiinteistön palvelujen johtaminen sekä tekninen huolto ja kunnossapito seuraavan 25 vuoden ajaksi. Kaikkien kiinteistöpalveluiden ammattimainen tuottaminen varmistaa uuden kampuksen turvallisen, funktionaalisen, taloudellisesti kestävän ja käyttäjälähtöisen toiminnan. Rakennusliike Granit vastaa projektin rakennustöistä.  

Caverionilla on St. Pöltenin kampuksen ohella käynnissä useita muita elinkaariprojekteja (PPP) eri maissa. ”Tämä St. Pöltenin kampuksen laajentaminen on Caverionin ensimmäinen elinkaariprojekti Itävallassa – siitä olen erityisen innoissani”, sanoo Manfred Simmet, Johtaja, Caverion Itävalta.

Eloisa kampus St. Pölteniin

”Laajennuksen tavoitteena on luoda entistä eloisampi kampus, jossa nykyinen ammattikorkeakoulu ja hiljattain perustettu yksityinen Bertha von Suttner -yliopisto yhdistyvät yhden katon alle”, sanoo ammattikorkeakoulun johtaja Gernot Kohl. Uusi rakennus on kampuksen lippulaiva, johon tulee moderneja opetus- ja oppimistiloja, joustavia toimistoja, laboratorio- ja showroom -tiloja ja oppimiskahvila opiskelijoille. Uudelleensuunniteltu kävelypromenadi ja puistomaiset virkistysalueet elävöittävät kampusta ja ympäröivää aluetta.

St. Pöltenin ammattikorkeakoulussa on tällä hetkellä yli 3 200 opiskelijaa, 350 kokopäiväistä työntekijää ja noin 800 osa-aikaista luennoitsijaa. Laajennusprojektin ja sen tuoman 14 600 lisäneliömetrin jälkeen kampusrakennusten pinta-ala on yhteensä 33 000 neliömetriä.

Lue lisää palveluistamme julkisen sektorin asiakkaille

Havainnekuva: NMPB Architekten

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Daniela Harrison, viestintäpäällikkö, Caverion Itävalta, puh. +43 50606 4267, daniela.harrison@caverion.com
Tilaa tiedotteet: