11.06.2019 Sijoittajauutinen

Caverion sähköistää Seinäjoen keskussairaalan M-talon

Caverion sähköistää Seinäjoen keskussairaalan M-talon

Caverion toteuttaa Seinäjoen keskussairaalan uuden M-talon sähköistysurakan. Energiatehokkaan M-talon rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Seinäjoen Terveysteknologiakeskus Mediwest. Caverionin sopimuksen arvo on noin 7,7 miljoonaa euroa.

Caverion vastaa bruttoalaltaan on noin 27 500 neliömetriä olevan rakennuksen sähköistysprojektista. Hanke käsittää 5-kerroksisen elementti- ja paikallavalurakenteisen sairaalarakennuksen ja varavoimakonerakennuksen sekä pohja- ja kellarikerroksen tunneleineen.

”M-talon energiatehokkuuteen kiinnitettiin huomiota jo suunnittelusta lähtien. Energiaoptimoinnin avulla päädyttiin tuottamaan osa lämpö- ja jäädytystarpeesta maalämpöä hyödyntäen. Myös valaistus toteutetaan energiaa säästävänä led-valaistuksena, jota ohjataan päivänvalo- ja läsnäolotunnistimilla. Toivomme, että työn toteutus ja yhteistyö jatkuu tässäkin kohteessa hyvänä aiempaan malliin”, sanoo projektipäällikkö Tapani Harju M-talo Mediwestistä.

”Tämä sairaalahanke on jatkoa hyvälle yhteistyöllemme Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Olemme tällä hetkellä mukana toteuttamassa myös useita muita sairaalahankkeita eri puolilla maata. Sairaalarakennuksen sähköistys on haastava työ ja haluamme osaltamme varmistaa, että sairaala on valmistuessaan turvallinen ja käyttäjäystävällinen niin potilaille kuin henkilökunnallekin”, toteaa Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Vuonna 2021 Kyrkösjärven rantaan, kantasairaalan yhteyteen valmistuva M-talo tarjoaa tilat modernille hoidolle. Siihen sijoittuvat Seinäjoen aikuispsykiatrian, lasten ja nuorisopsykiatrian ja päihdehuollon toimitilat. Sairaalatilojen lisäksi pääaulan yhteyteen tulee myös kirjasto- ja ravintolatoimintaa sekä järjestöjen ja kokemusasiantuntijoiden tiloja. M-talon suunnittelussa on huomioitu fyysisen ympäristön vaikutus toipumiseen. Tutkimuksissa on todettu mm. luonnolla, taiteella, yhden hengen potilashuoneilla, valolla, luonnollisilla materiaaleilla, akustiikalla olevan toipumista ja työhyvinvointia tukevia vaikutuksia.

Lue lisää palveluistamme julkiselle sektorille

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Tapani Harju, Projektipäällikkö, M-talo Mediwest, puh 050 474 5300, tapani.harju(at)epshp.fi Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila(at)caverion.com
Tilaa tiedotteet: