02.10.2019 Sijoittajauutinen

Caverion sähköistää HUSin uuden Siltasairaalan

Caverion sähköistää HUSin uuden Siltasairaalan

Caverion toteuttaa HUSin rakennuttaman uuden Siltasairaalan sähköistyksen. SRV:n kanssa tehty urakkasopimus kattaa sairaalan ST-osan ja SY-osan. Siltasairaala on HUSin historian suurin rakennushanke.  

”Siltasairaala tulee olemaan tärkeä osa Meilahden sairaala-alueella tapahtuvaa toimintaa. Meille on tärkeätä, että saadaan laadukkaat ja toimivat tilat, jotka tukevat vaativaa erikoissairaanhoitoa. On hieno asia, että hankkeeseen on saatu sähköurakoitsijaksi Caverion, jolla on kokemusta vaativasta sairaalarakentamisesta ja sen erilaisista sähköteknisistä ratkaisuista”, toteaa HUS-Kiinteistöjen projektipäällikkö Marita Perälä.

Meilahden sairaala-alueelle rakennettava Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Rakennus liitetään sekä toiminnaltaan että tiloiltaan Meilahden Tornisairaalaan sekä Kolmiosairaalaan ja Syöpätautien klinikan edelleen käyttöön jääviin osiin. Meilahden sairaaloista muodostuu yhtenäinen Torni-, Kolmio- ja Siltasairaalan kokonaisuus. Caverionin projektin toteutus Siltasairaalaan käsittää laajuudeltaan yhteensä noin 72 000 bruttoneliömetriä.

”Laaja hanke on monella tavalla haasteellinen ja haluamme osaltamme varmistaa, että sairaala on valmistuessaan turvallinen ja käyttäjäystävällinen niin potilaille kuin henkilökunnallekin. Caverion on tällä hetkellä mukana toteuttamassa useita sairaalahankkeita eri puolilla maata”, sanoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Vaativaa sairaalarakentamista

”Siltasairaala-hanke sisältää teknisesti vaativaa sairaalarakentamista. Tiloihin on tulossa paljon ns. kuumaa sairaalaa, kuten tehohoitotiloja, leikkaussaleja ja kuvantamisen tiloja. On hienoa toteuttaa uuden sairaalan sähköistys osaavan ja tutun kumppanin kanssa. Caverion on toteuttanut sähköurakan myös suurimmassa sairaalarakentamisen hankkeessamme Jyväskylän Sairaala Novassa”, kertoo SRV:n projektijohtaja Mirja Serenius.

Siltasairaala tulee tarjoamaan potilaille korkealaatuista hoitoa viihtyisässä, turvallisessa, esteettömässä ja ympäristövastuullisessa ympäristössä. Energiatehokkuutta korostetaan erityisesti sairaalan laitevalinnoissa. Siltasairaalan potilashuoneiden sisävalmistusvaihe toteutetaan tahtituotantoon perustuvalla tavalla, jossa työryhmät noudattavat ennalta määrättyä tahtia sekä työaluejakoa. Näin varmistetaan töiden tehokas ja aikataulun mukainen eteneminen. Hanke valmistuu tavoiteaikataulun mukaan vuoden 2022 kesäkuussa.

SRV kuuluu Caverionin pääurakoitsijat -asiakassegmenttiin.

Lue lisää palveluistamme pääurakoitsijoille ja julkiselle sektorille 

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com (kirsi.hemmila@caverion.fi)
Tilaa tiedotteet: