ingenhoven architects
18.12.2018 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa kiinteistötekniikkaa ympäristötehokkaaseen toimistorakennukseen Saksassa

Caverion toteuttaa kiinteistötekniikkaa ympäristötehokkaaseen toimistorakennukseen Saksassa

Caverion ja kiinteistökehittäjät Centrum Projektentwicklung GmbH Düsseldorf and B + L Hamburg ovat sopineet projektista uuteen toimisto- ja toimitilakiinteistöön, KÖ-Bogen II:een, Düsseldorfissa Saksassa. Caverion toimii teknisten järjestelmien pääurakoitsijana ja toteuttaa ilmastointi-, jäähdytys- ja lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät. Lisäksi Caverion vastaa projektin toteutuksen suunnittelusta. Sopimuksen arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

”Caverionilla on paljon kokemusta suurten projektien toteuttamisesta. Lisäksi meidät vakuutti heidän suunnitteluosaamisensa. Caverion kehittää yksityiskohtaisen asennussuunnitelman, mikä säästää meiltä merkittävästi aikaa”, sanoo Centrum Projektentwicklung Düsseldorfin toimitusjohtaja Peter Knopf.

KÖ-Bogen II tarjoaa houkuttelevia liike- ja toimistotiloja yhdessä Düsseldorfin keskeisimmistä alueista. Ympäristötehokkuudella on merkittävä rooli tässä rakennusprojektissa. Rakennus on jo saanut platinaluokan DGNB-ennakkosertifikaatin uusien liikerakennusten kategoriassa.

“Toteutamme rakennukseen optimaalisesti toimivat ja nykyaikaiset tekniset ratkaisut. 2,15 megawatin lämmitysjärjestelmän vaatima energia tuotetaan kaukolämmönsiirtimellä, ja 2,15 megawatin jäähdytysteho saadaan aikaa jäähdyttimillä. Rakennuksen julkisivulle istutetaan laajasti viherkasvillisuutta. Vastaamme kasvien kasteluun ja julkisivun puhdistukseen tarvittavasta vedenkäsittelyjärjestelmästä sekä paineenlisäyksestä”, sanoo Caverionin suurista projekteista Saksassa vastaava johtaja Ralf Thierling.

Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 41 000 neliömetriä, ja kiinteistön kellariin rakennetaan lisäksi noin 23 000 neliömetrin pysäköintitilat. Caverionin toimitus valmistuu syksyllä 2020. Lue lisää palveluistamme kiinteistösijoittajille ja kiinteistökehittäjille

Kuva: ingenhoven architects

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Beate Eichinger, viestintäpäällikkö, Caverion Saksa, puh. +49 173 2612 827, beate.eichinger@caverion.com
Tilaa tiedotteet: