005Caverion_Seitakorva-77-large.jpg
02.07.2018 Sijoittajauutinen

Caverion toimittaa kiinteistötekniikan uuteen hotelliin Kööpenhaminassa

Caverion toimittaa kiinteistötekniikan uuteen hotelliin Kööpenhaminassa

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen HENT Danmark A/S:n kanssa kiinteistötekniikan toimittamisesta uuteen hotelliin vanhassa pääpostitalossa Kööpenhaminassa. Caverion on vastuussa lämmitys-, vesi- ja viemäri- sekä sprinklerijärjestelmistä. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Uusi hotelli rakennetaan Heinrich Wenckin suunnittelemaan 1912 valmistuneeseen pääpostitaloon. Sama arkkitehti on suunnitellut Kööpenhaminan päärautatieaseman. Hotellin nimeä ei ole vielä valittu. Nordic Hotels & Resorts -ketju vastaa hotellin toiminnasta. Rakennus on tyyliltään ranskalaista uusbarokkia, ja sen materiaalit ovat ylellisiä niin sisä- kuin ulkopuolellakin.

Ensiluokkaiseksi rakennettava uusi hotelli avaa ovensa alkuvuodesta 2020. Siihen tulee 390 huonetta, noin 1 200 m2:n juhlatila ja useita ravintoloita ja baareja.

”Meistä on hienoa olla mukana muuttamassa ikonista rakennusta konseptihotelliksi. Ulkoapäin rakennuksesta ei huomaa, että kyseessä on hotelli, koska rakennus on suojeltu eikä sen julkisivua saa muuttaa. Mutta rakennuksen sisällä tekninen osaamisemme pääsee esiin, kun autamme asentamaan uusimman kiinteistötekniikan 390 ainutlaatuiseen huoneeseen”, kertoo Michael Højgaard, Caverion Tanskan divisioonajohtaja.

”Uusi hotelli on erityinen remonttikohde, koska kaikki vanhan rakennuksen sisällä muutetaan. Rakennusta ei ole alkujaan tehty niin suurelle putkimäärälle kuin tänään käytetään, ja toinen haastava seikka on se, että rakennus on ajalta, jolloin käytettiin paljon vähemmän teknologiaa. Caverionin vankka kiinteistötekniikan asiantuntemus on arvokas lisä tähän projektiin”, toteaa Svein Ola Hopstad Soleim, HENT Danmark A/S:n projektipäällikkö.

Nykyisen rakennuksen remontoinnin jälkeen uusi hotelli on sisältä täysin moderni rakennus. Pääjohtajan vanha huone muutetaan isoksi yli 100 m2:n sviitiksi, ja entiseen johtokunnan kokoushuoneeseen tulee konseptibaari, jossa on alkuperäinen sisustus entisajoilta. Ulos rakennetaan lämmitettävä uima-allas ja oheistilat.

Projekti tässä 30 000 m2:n kokoisessa hotellissa on jo aloitettu, ja Caverionin työt valmistuvat marraskuussa 2019.

HENT Danmark A/S kuuluu Caverionin Kiinteistöjen käyttäjät -asiakassegmenttiin. Lue lisää Kiinteistöjen käyttäjät -segmentin projekteistamme.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Louise Wilhelmsen, viestintäkonsultti, puh. +45 61 89 58 83, louise.wilhelmsen@caverion.com, 
Tilaa tiedotteet: