caverion_vantaa-350.jpg
31.05.2018 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa EPC-energiansäästöhankkeen Nordanstigin kunnan ja Nordanstig Bostäderin kanssa Ruotsissa

Caverion toteuttaa EPC-energiansäästöhankkeen Nordanstigin kunnan ja Nordanstig Bostäderin kanssa Ruotsissa

Caverion on allekirjoittanut energiansäästöhankkeen (Energy Performance Contracting, EPC) Nordanstigin kunnan ja Nordanstig Bostäder AB:n kanssa Ruotsissa. Projektin keskeinen tavoite on lisätä merkittävästi energiatehokkuutta ja parantaa sisäilmaa modernisoimalla lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys- ja automaatiojärjestelmät. Sopimusten kattamien julkisten rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on 108 000 m2.

”Teemme kunnan ja kiinteistöyhtiön kanssa läheistä yhteistyötä, jossa tavoitteena on toteuttaa optimaalinen sisäilma rakennusten asukkaille ja työntekijöille. Projekti auttaa saavuttamaan huomattavasti alhaisemmat energia- ja kunnossapitokustannukset, mistä hyötyvät sekä Caverion, asiakkaamme että Nordanstigin kunnan veronmaksajat”, toteaa Caverionin Ruotsin divisioonajohtaja Klas Tocklin.

Energiansäästösopimusmalli (EPC) on pitkäaikainen sopimus, jossa erilaiset energiatehokkuutta lisäävät toimet ja investoinnit rahoitetaan energiakustannusten säästöillä. EPC-projektissa Caverion takaa, että asiakkaan budjetti pitää koko sopimuskauden ajan ja että se kattaa tarvittavat kartoitukset, päätökset, modernisoinnit ja seurannan.

”Projekti käynnistyy tänä vuonna rakennusinventaariolla, joka kestää maaliskuuhun 2019 saakka. Sen jälkeen tiedämme tarvittavat toimenpiteet”, sanoo Nordanstigin kunnan toiminnanjohtaja EvaLinda Grensman.

”Toiveenamme on, että projekti vähentää kunnossapitokustannuksia, mikä puolestaan vapauttaa varoja muihin kunnossapitotehtäviin. Toivomme myös, että projekti tuo lisää osaamista kunnossapito-organisaatioomme ja että vuokralaiset tulevat tietoisemmiksi rakennusten energian- ja vedenkäytöstä. Tavoitteemme on toteuttaa toimiva etävalvonta, sillä rakennuksemme sijaitsevat eri puolilla kuntaa. Luotamme Caverioniin kumppanina, koska se on toteuttanut useita samanlaisia projekteja hyvällä menestyksellä”, kertoo Nordanstig Bostäder AB:n toimitusjohtaja Birger Tellin.

Kartoitusvaihe alkaa kesäkuussa 2018, ja sen odotetaan päättyvän keväällä 2019. Asiakas tekee sen jälkeen päätöksen ehdotettujen toimenpiteiden toteuttamisesta.

Caverion on toimittanut useita EPC-projekteja Ruotsissa viimeisen parin vuoden aikana. Tällä hetkellä Caverion Ruotsi toteuttaa Söderhamnin kunnassa Pohjoismaiden suurinta EPC-projektia, jonka suuruusluokka on 430 000 m2.

Nordanstigin kunta ja Nordanstig Bostäder AB kuuluvat Caverionin julkisen sektorin asiakkaisiin. Lue lisää julkisen sektorin projekteistamme.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Erika Björnesparr, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Ruotsi, tel. 467 305 09285, erika.a.bjornesparr@caverion.se
Tilaa tiedotteet: