OUS 1.jpg
18.03.2024 Sijoittajauutinen

Oslon yliopistollinen sairaala toteuttaa Norjan suurimman EPC-hankkeen Caverionin kanssa

Oslon yliopistollinen sairaala (Oslo universitetssykehus HF, OUS) on sitoutunut vähentämään energiankulutusta merkittävästi vuoteen 2030 mennessä ja toteuttaa mukautetun version EPC-energiansäästöhankkeesta Caverionin ja GK:n, teknisen urakoitsijan ja palvelukumppanin, kanssa.

Sopimus on nelivuotinen puitesopimus, jossa Caverion on voittanut tarjouskilpailun ensisijaisena sopimusosapuolena. Tarjouskilpailun arviointipisteiden perusteella toimeksianto jakautuu 75 prosenttia Caverionille ja 25 prosenttia GK:lle. Caverionille kuuluu myös energiajohtamisen palvelut ja neuvonta.


"OUS:lla on 100 hehtaaria sairaalarakennuksia, joiden vuotuista energiankulutusta vähennetään 60 GWh:lla vuoteen 2030 mennessä. Olemme iloisia saadessamme Caverionin ja GK:n asiantuntemus mukaan tämän tavoitteen toteuttamiseen”, sanoo Steinar Holm, kiinteistöliiketoiminnan johtaja, OUS.

”Uskomme EPC-hankkeilla olevan tärkeä rooli kannattavien energiansäästöjen aikaansaamiseksi, mutta olemme jo pitkään nähneet, että joitakin toimittajan ja kiinteistön omistajan väliseen riskinjakoon liittyviä käytäntöjä on mukautettava. Sopimuksessa tehtyjen parannusten tarkoituksena luoda paras mahdollinen toteutusmalli OUS:lle sekä herättää kiinnostusta EPC-hankkeita kohtaan markkinoilla", sanoo Ola Lindh, projektin omistaja, OUS.

"Caverionilla on laaja kokemus EPC-hankkeiden toteuttamisesta kunnille ja yksityisille liikekiinteistöille Norjassa. Julkisissa kiinteistöissä on valtavasti energiansäästöpotentiaalia, ja EPC-malli takaa hyvät tulokset kiinteistön omistajan ja toimittajan väliselle yhteistyölle", sanoo Knut Gaaserud, Caverion Norjan divisioonajohtaja.

"OUS on tehnyt loistavaa työtä löytääkseen tarjouskilpailumallin, joka on meille kiinnostava osallistua. Olemme erittäin ylpeitä, että saamme olla ensisijainen sopimusosapuoli, ja siitä, että OUS arvostaa asiantuntemustamme ja tarjoamaamme korkeaa laatua. Energia-asiantuntijamme, tekniset projektipäällikkömme sekä asentajamme odottavat innolla, että pääsemme aloittamaan OUS:n rakennuskannan energiaremontin", Knut toteaa lopuksi.

Lue lisää energiahankkeistamme


Kuvassa vasemmalta oikealle: Steinar Holm, kiinteistöliiketoiminnan johtaja, OUS, Knut Gaaserud, Caverion Norjan divisioonajohtaja and Ola Lindh, projektin omistaja, OUS.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Ole Kristian Lunde, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Norja, ole-kristian.lunde@caverion.no
Tilaa tiedotteet: