17.10.2023 Lehdistötiedote

Uusi kumppanuussopimus vesivoimassa – Caverion vastaamaan Tornionlaakson Voiman vesivoimalaitoksista

Tornionlaakson Voima ja Caverion ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmen Tengeliönjoen vesistössä olevan voimalaitoksen käytöstä, huollosta ja korjaustöistä sekä tarkastuksista. Sopimus alkaa lokakuussa.

Tengeliönjoen vesistössä sijaitsevat vesivoimalaitokset ovat Portimokoski, Kaaranneskoski ja Jolmankoski, jotka tuottavat sähköä yhteensä keskimäärin 40 GWh vuodessa. Vesivoima on päästötön ja uusiutuva energiamuoto.

”Tornionlaakson Voima Oy on pohjoisen paikallinen toimija, ja olemme tyytyväisiä voidessamme antaa vesivoimalaitostemme huollon ja kunnossapidon toimijalle, jolla on vahvaa vesivoimaosaamista paikallisesti täällä pohjoisessa”, toteaa Timo Virikko, Tornionlaakson Voima Oy:n toimitusjohtaja.

”Sopimuksen tavoitteena on pitkäjänteisesti ja yhteistyössä kehittää vesivoimalaitosten tuotannon tehokkuutta ja tuotannon varmuutta. Räätälöityjä ratkaisuja, joissa hyödynnetään tekoälyä ja IoT:ta voidaan hyödyntää laitosten ennakoivassa kunnossapidossa. Tuomme jo muissa laitoksissa hyviksi koeteltuja malleja Tornionlaakson Voimalle tasaisesti toimivan tuotannon varmistamiseksi”, kertoo Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Heikki Iitti, aluejohtaja, vesivoima, puh. +358408691090, heikki.iitti@caverion.com Timo Virikko, toimitusjohtaja, Tornionlaakson Voima Oy, puh. 040 844 5047,timo.virikko@tls.fi
Tilaa tiedotteet: