Suomen Energiaviisain Koulu - main image w logos - 16-9 - new.jpg
26.09.2023 Lehdistötiedote

Oppilaat innostuivat energiatehokkaasta rakentamisesta – 170 koulua kilpailee Suomen energiaviisaimman koulun tittelistäHuomenna se alkaa, ympäri maata: Suomen energiaviisaimman koulun rakentaminen! Lapset ja nuoret rakentavat kouluistaan energiaviisaita versioita Minecraft-pelimaailmassa 27.9.–1.11.2023 välisenä aikana. Tulokset julkistetaan 15.11.2023. Kilpailun takana ovat Caverion, Microsoft ja Oulun kaupunki.

Suomen energiaviisain koulu -kilpailu on herättänyt suurta innostusta koulujen piirissä. Kisaan on ilmoittautunut tiimejä jo 170 koulusta lähes 70 paikkakunnalta. Kilpailu on aidosti valtakunnallista, sillä mukana on kouluja ympäri Suomen, isojen kaupunkien kouluista pienten paikkakuntien kouluihin. Kilpailuun osallistuu kaikenikäisiä peruskoululaisia sekä ammattioppilaitosten opiskelijoita omissa sarjoissaan. Mukaan ehtii ilmoittautua vielä kisan aikanakin!

Tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria ymmärtämään energiamurrosta ja auttaa heitä löytämään vastuullisia ratkaisuja omasta ympäristöstään. Samalla halutaan sytyttää kipinää alan töitä kohtaan ja varmistaa, että alan osaajia löytyy Suomesta myös jatkossa.

Kisatunnelmia nähtävillä Caverionin sosiaalisessa mediassa

Energiaviisaita koulurakennuksia nousee kilpailun aikana Minecraft Educationiin, joka on oppimiseen suunniteltu versio pelistä. Pelin lisenssi löytyy lähes jokaisesta Suomen kunnasta. Yleisö pääsee seuraamaan kisatunnelmia reportaaseista, joita julkaistaan Caverionin sosiaalisen median kanavissa.

Ammattilaisraadin valitsemat voittajat julkistetaan 15.11.2023. Raadissa on mukana energia-alan ja opppimisen asiantuntijoiden lisäksi mm. suosittu Minecraft-tubettaja Beata Rodas eli Paqpa. Voittajatiimit palkitaan yhteisellä kivalla tekemisellä.


Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
caverion.fi/suomen-energiaviisain-koulu/

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Haluatko tehdä juttua lähiseutusi koulusta? Ota yhteyttä: Maija Jokiniemi viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy maija.jokiniemi@caverion.com, puh. 050 330 5217
Tilaa tiedotteet: