Nokia New Campus-Arkkitehtitoimisto ALA.jpg
27.06.2023 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa Oulun Energialle yhden maailman suurimmista CO2-teknologiaan perustuvista jäähdytysjärjestelmistä

Caverion toteuttaa Oulun Energialle yhden maailman suurimmista CO2-teknologiaan perustuvista jäähdytysjärjestelmistä

Caverion ja Oulun Energia ovat sopineet älykkään jäähdytyksen tuotanto- ja lämmöntalteenottojärjestelmän toimittamisesta Oulun Energian rakentamaan energiakeskukseen Oulun Linnanmaalle. Energiakeskus tuottaa valmistuessaan puhdasta jäähdytysenergiaa Nokian uudelle kampukselle ja lämpöenergiaa Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Energiaoptimoitu järjestelmä ohjaa ja optimoi energiavirtoja niin, että jäähdytystä ja lämpöä tuotetaan samassa prosessissa ja hukkaan menevän energian määrä pidetään minimissään.

”Energiaoptimoitu laitos on konkreettinen osoitus yhteistyössä suunnitellusta modernista energiaviisaasta innovaatiosta. Hanke on kokoluokaltaan merkittävä sekä Oulun Energialle että Caverionille, ja se vahvistaa jo entuudestaankin hyvää yhteistyötämme”, sanoo energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola Oulun Energialta.

Puhdasta energiaa CO2-teknologialla

Jäähdytysjärjestelmä toteutetaan puhtaalla, myrkyttömällä ja ilmastoneutraalilla CO2-lämpöpumpputeknologialla, ja energiakeskus on valmistuessaan maailman suurimpia CO2-teknologiaan perustuvia kaukokylmä- ja lämpölaitoksia. Caverionin toimitukseen kuuluu myös laitoksen automaatiojärjestelmä, etähallinta sekä takuuajan huolto ja kunnossapito.

”Haluamme olla mukana energiamurroksessa tuottamassa ratkaisuja, jotka mahdollistavat puhdasta siirtymää. Älykäs energiakeskus on modernien ja päästöttömien jäähdytys- ja lämmöntuottolaitosten teknologinen suunnannäyttäjä. Uskomme, että hiilidioksiditeknologialla on merkittävä rooli tulevaisuuden korkean kapasiteetin energiakeskuksissa. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Oulun Energian kanssa”, kertoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Jäähdytysjärjestelmän rakennusprojekti alkaa Caverionin osalta kesällä 2023 ja se on valmiina tuotantoon vuoden 2024 lopulla. Energiakeskuksen on määrä valmistua vuoden 2025 alkupuolella.

Lue lisää palveluistamme

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. +358 50 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: