Vallmobadet.png
23.10.2023 Sijoittajauutinen

Ruotsalainen Hallstahammarin kunta luottaa energiatehokkuuden paranemiseen – Caverion uimahalliprojektin pääurakoitsija

Vallmobadetin uimahalli Kolbäckissä, Ruotsissa, on ollut suljettuna keväästä 2022 lähtien, jolloin sen kunnostustyöt alkoivat. Sen sijaan, että Hallstahammarin kunta olisi purkanut alkuperäisen rakennuksen, se on päättänyt kunnostaa ja säilyttää siitä mahdollisimman paljon. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Caverion, tiiviissä yhteistyössä Hallstahammarin kiinteistöyksikön kanssa.

"Meille Caverionilla on tärkeää toimia kestävästi. Esimerkiksi Vallmobadetissa tämä tarkoittaa kiinteistön ytimen ja rakenteen säilyttämistä ja samalla uuden energiatehokkaan tekniikan asentamista", sanoo Uno Lundberg, Caverion Ruotsin divisioonajohtaja.

Työn aikana kävi ilmi, että Vallmobadet on kaiken kaikkiaan hyväkuntoinen rakennus, vaikka se on lähes 55 vuotta vanha ja siihen on tehty vain yksi peruskorjaus vuonna 1994.

"Suurimmat toimenpiteet tapahtuvat kulissien takana. Niihin kuuluu esimerkiksi automaation käyttö, jolla varmistetaan, että altaiden veden lämpötila pysyy tasaisena, puhdistukseen käytettävät kemikaalit annostellaan oikein ja henkilökunnan työympäristö paranee", kertoo projektipäällikkö Anders Allöv, Hallstahammarin kunnan projektipäällikkö.

Vallmobadet on ensimmäinen rakennus, joka kuuluu kunnan kiinteistöjen ja tilojen suunniteltuun energiansäästöhankkeeseen. Tavoitteena on vähentää kunnan energia- ja ylläpitokustannuksia.

Suunnittelu valmistui keväällä 2023, ja urakan toteuttaminen jatkuu uimahallin uudelleen avaamiseen, joka on suunniteltu syyskuulle 2024.

Lue lisää energiajohtamisen palveluistamme

Kuva: Hallstahammarin kunta

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Fredrik Nilsson, viestintäasiantuntija Caverion Ruotsi, puh. +46702031572, fredrik.nilsson@caverion.com
Tilaa tiedotteet: