Caverion_Kalajoki_Final_highres_22.jpg
09.11.2023 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa Fingridille kolmen voimajohtoprojektin kokonaisuuden Uudellamaalla – turvaa sähkönsiirtoa ja huoltovarmuutta

Fingrid Oyj on valinnut Caverionin toteuttamaan kolme voimajohtohanketta pääkaupunkiseudulla. Hankkeiden kokonaisarvo on 8,5 miljoonaa euroa.

Kokonaisuus sisältää voimajohtomuutokset Espoon Hepokorven alueella, jossa rakennetaan kolme maisemapylvästä, sekä OPGW-johtimen (Optical Ground Wire) asentamisen Espoon ja Tammiston sähköasemien välille. Lisäksi Caverion rakentaa Kopula-Hankasalo 2 x 110 kv:n voimajohdot sekä toteuttaa Nurmijärven voimajohtomuutokset.

Hankkeet ovat merkittäviä pääkaupunkiseudun sähkönsiirron sekä huoltovarmuuden kannalta, ja ne mahdollistavat osaltaan Espoon ilmastotavoitteiden saavuttamista.

”Projektit varmistavat pääkaupunkiseudun sähkönsiirtoa ja myös alueille rakennettavien datakeskusten sähkönsaantia. Hepokorven sähköasemaan liitetään Microsoftin datakeskus ja Fortumin lämpöpumppulaitos. Kopulan voimajohdoilla sähköistetään Etelä-Nummelan Rostin yrityspuistoon tulossa oleva datakeskusalue. Datakeskustoimijalla on toimintavarmuus- ja luotettavuusvaatimuksia, jotka edellyttävät voimajohtoyhteyden rakentamista kantaverkon sähköasemalle”, toteaa Tommi Raussi, projektipäällikkö, Fingrid Oyj.

”Olemme teollisuuden monipuolinen palveluntuottaja ja pystymme tarjoamaan energiateollisuudelle kaikki palvelut koko ketjussa energian tuottamisesta sen jakeluun. Palvelemme asiakkaitamme voimalaitokselta sähköasemien rakentamiseen ja sähkönsiirtoon. Energiamurroksessa osaamisellemme on kysyntää ja vastaamme siihen mielellämme myös tässä pääkaupunkiseudun hankekokonaisuudessa”, kertoo Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Lue lisää palveluistamme

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Tommi Raussi, projektipäällikkö, Fingrid Oyj, puh. +358 40 350 7500, tommi.raussi@fingrid.fi Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus, puh. +358 50 351 4673, elina.engman@caverion.com
Tilaa tiedotteet: