Technopolis-2.jpg
05.03.2019 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa talotekniikan Technopoliksen uuteen toimistorakennukseen Liettuassa

Caverion toteuttaa talotekniikan kokonaistoimituksen Technopoliksen uuteen kampusrakennukseen Vilnassa, Liettuassa. Toimitus kattaa kaikki talotekniset järjestelmät. Caverion allekirjoitti noin 10 miljoonan euron sopimuksen rakennusliike Veikmės Statyban kanssa.  

Uusi rakennus, nimeltään Nova, laajentaa Technopoliksen Ozas-kampusta ja se rakennetaan LEED Gold -tason vaatimusten mukaisesti. Caverionin vastuulla on rakennuksen ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, informaatio- ja viestintäteknologia-, turvallisuus- sekä automaatiojärjestelmät. Rakennukseen toteutetaan keskitetty kiinteistönhallintajärjestelmä (building management system), mukaan lukien älykäs palohälytys- ja turvallisuusjärjestelmä sekä kulunvalvontajärjestelmä.  

”Yhteistyömme Caverionin kanssa alkoi muutama vuosi sitten, Vilnassa sijaitsevan Delta-kampuksen rakentamisen aikaan. Projektin erinomainen suoritus ja aikataulussa pysyminen vakuuttivat meidät siitä, että Caverion voisi toteuttaa talotekniikan myös uuteen Nova-rakennukseen”, sanoo Lina Maskoliūnė, Business Unit Director, Technopolis, Vilna. 

Nova-rakennuksen energiatehokkuudelle tavoitellaan tasoa A+. Caverion asentaa aurinkolämpökerääjät, ilmalämpöpumput ja ilmanvaihtoyksiköt, joissa on tehokas lämmöntalteenotto. Myös sisävalaistuksessa hyödynnettävät järjestelmät pienentävät sähkönkutusta.  

“Tiedämme, että Technopolis asettaa erittäin korkeat vaatimukset varmistaakseen käyttäjien viihtyisyyden kampuksillaan. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että olemme jo kertaalleen onnistuneet vastaamaan Techopoliksen vaatimuksiin. Uusi projekti on myös poikkeuksellinen – varustamme esimerkiksi kaikki huoneet aktiivisilla ja hiljaisilla jäähdytyspalkeilla, mikä varmistaa käyttäjien mukavuuden. Rakennukseen tulee 400 julkisivukaihdinta, joita voidaan säätää auringonvalon voimakkuuden mukaan”, sanoo Egidijus Šydeikis, johtaja, Caverion Liettua.

Caverionin asennustyöt alkavat heinäkuussa ja päättyvät arviolta kesällä 2020. Nova-rakennuksesta tulee kooltaan 26 700 m2.  

Caverion julkisti hiljattain myös sopimuksen Technopoliksen viiden kampuksen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Lue lisää palvelusopimuksesta Technopoliksen kanssa 

Kuvat: Technopolis

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kristina Brogienė, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Caverion Liettua, puh. +370 614 64164, kristina.brogiene(at)caverion.com
Tilaa tiedotteet: