caverion_vantaa-350.jpg
20.03.2018 Sijoittajauutinen

Yhteistyö tuotti merkittävät säästöt - Caverion vastaa jatkossakin Patrian kiinteistöjen ja toimitilojen ylläpidosta

Yhteistyö tuotti merkittävät säästöt - Caverion vastaa jatkossakin Patrian kiinteistöjen ja toimitilojen ylläpidosta

Caverion jatkaa Patrian kumppanina kiinteistöjen ja toimitilojen teknisessä huollossa ja kunnossapidossa sekä ylläpitopalveluiden johtamisessa.

Yhtiöiden tekemän uuden sopimuksen mukaan Caverion vastaa kokonaisvaltaisesti Patrian Suomessa sijaitsevien kiinteistöjen ja toimitilojen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä kiinteistöjen ylläpitopalveluiden johtamisesta. Caverionin vastuulla ovat myös päivittäishuollot, kiinteistöjen etävalvonta ja energiatehokkuuden parantaminen sekä käyttäjien HelpDesk-palvelu. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Caverionin ja Patrian yhteistyö alkoi jo vuonna 2012, kun Patrian ulkoisti kiinteistöjensä ylläpidon Caverionille. Yhteistyön keskeisenä tavoitteena olivat merkittävät säästöt kiinteistöjen ylläpidon ja energian kulutuksen kustannuksissa. Ensimmäisellä sopimuskaudella saavutettiinkin Caverionin Patrialle takaama 2,1 miljoonan euron säästö.

”Caverion on täyttänyt antamansa lupaukset sekä kiinteistöjemme ylläpitokustannusten pienentämisessä ja energiatehokkuuden parantamisessa että kiinteistöjen ylläpidon kokonaisuuden ja laadun hallinnassa. Tuotantoprosessimme häiriöttömyyden varmistaminen ja turvallisuusnäkökohtien huomioiminen on sujunut alusta alkaen ammattimaisesti. Lähdemmekin tyytyväisinä aloittamaan uutta sopimuskautta uusin tavoittein”, Patrian talousjohtaja Ville Jaakonsalo sanoo.

Säästötavoitteeseen on päästy ennen kaikkea energiatehokkuutta parantavilla toimenpiteillä, kuten laiteinvestoinneilla ja tekemällä muutoksia esimerkiksi laitteiden aikaohjelmiin, asetusarvoihin ja ohjaustapoihin. Toiminnan tehostamisen ja palveluiden aktiivisen johtamisen ansiosta tuotanto- ja toimitilojen työolosuhteista ei ole säästöistä huolimatta tarvinnut tinkiä.

”Olemme iloisia, että voimme jatkaa tuloksekasta yhteistyötämme Patrian kanssa. Sitouduimme yhteistyömme alussa haastaviin toiminnallisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin ja olemme pitäneet lupauksemme. Jatkamme innolla kehittämistä, jotta turvaamme Patrialle jatkossakin hyvät edellytykset keskittyä omaan toimintaansa”, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen toteaa.

Sopimukseen kuuluvat Patrian kiinteistöt ja toimitilat sijaitsevat Jämsässä, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Nokialla, Utissa, Tampereella, Pirkkalassa, Sastamalassa, Espoossa sekä Helsingissä. Kiinteistöjen kokonaispinta-ala on noin 140 000 neliömetriä. Sopimuksen piiriin eivät kuulu Patrian tytäryhtiö Millog Oy:n käytössä olevat kiinteistöt.

Patria kuuluu Caverionin kiinteistöjen käyttäjät -asiakassegmenttiin. Lue lisää palveluistamme kiinteistöjen käyttäjille.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com Ville Jaakonsalo, talousjohtaja, Patria Oyj, puh. 0500 088 1070, ville.jaakonsalo@patria.fi
Tilaa tiedotteet: