Kiinteistö.jpg
13.04.2018 Lehdistötiedote

Kotona ja työssä – tekniikka ja automaatio lisäävät turvallisuutta

Kotona ja työssä – tekniikka ja automaatio lisäävät turvallisuutta

Tekniikan lisääntyminen tuo mahdollisuuksia sekä kotien että julkisten tilojen turvallisuuteen, kun IoT-laitteiden käyttö lisääntyy ja monia järjestelmiä voidaan hallita kätevästi yhden järjestelmän kautta. Muun muassa näistä kysymyksistä keskusteltiin Caverionin järjestämässä sidosryhmätilaisuudessa 13.4.2018.

”Kiinteistön toiminnot voidaan integroida helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi: tilat, olosuhteet, turvallisuus, ympäristö, energiatehokkuus, ylläpito ja myös kustannusten seuranta. Yhden kiinteistöhallintajärjestelmän etuna on, että järjestelmät keskustelevat keskenään, jolloin muun muassa turvallisuus voidaan varmistaa kokonaisuutena”, kertoo kehityspäällikkö Jukka Paloniemi Caverionilta.

Nummikeskus, joka valmistuu keväällä 2018 Hämeenlinnaan, on hyvä esimerkki siitä, miten tilojen optimointi ja turvallisuuden varmistus toteutetaan yhdellä kiinteistöhallintajärjestelmällä. Avoimet rajapinnat mahdollistavat laajennettavuuden ja muiden järjestelmien liitettävyyden joustavasti.

Caverion vastaa 20 vuoden ajan Nummikeskuksen käytettävyydestä, olosuhteista, turvallisuudesta, kunnosta ja energian käytöstä. Caverion vastaa teknisten palveluiden ohella myös muun muassa kiinteistön siivoukseen ja ulkoalueiden hoitoon liittyvien palveluiden johtamisesta.

Paloturvalliset tilat ikäihmisille

Paloturvallisuutta on pystytty nostamaan uudelle tasolle digitalisaation myötä. Esimerkiksi Caveronin yhteistyö Tampereen kotihoidon kanssa takaa ikäihmisille paremman paloturvallisuuden huoneistokohtaisella sammutusjärjestelmällä: laitteisto rajaa ja sammuttaa tulipalon sekä antaa lisäaikaa asukkaan pelastamiseen.

Huoneistokohtaisella sammutuslaitteistolla voidaan suojata yksittäiset huoneistot tarpeen mukaan eikä järjestelmä edellytä koko kiinteistöön asennettavaa järjestelmää. Sammutusjärjestelmän toteutus on suunniteltu yhteistyössä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa.

”Tulevaisuudessa tavoitteena on auttaa hyödyntämään jo olemassa olevia digitaalisia ratkaisuja lisäturvan saamiseksi, kuten esimerkiksi kaatumisen ja läsnäolon tunnistimet. Samalla on mahdollista tuottaa lisäpalveluja asukkaille heidän tarpeidensa mukaisesti”, kertoo liiketoimintapäällikkö Jukka Suoja Caverionilta.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: