Link Architecture
11.05.2018 Sijoittajauutinen

Caverionille 12 miljoonan euron projekti Norjassa

Caverion on voittanut tarjouskilpailun yhteistyöprojektista Statsbygg’in kanssa. Caverion tarjoaa asiantuntijapalvelut, suunnittelun ja projektoinnin sekä projektin toteutuksen Trondheimin uuden teknillisen yliopiston terveys- ja sosiaalitieteelliselle tiedekunnalle. Sopimus on allekirjoitettu pääurakoitsija Backe Trondheimin kanssa ja sen arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Yhteistyöprojektiin osallistuvat Backe Trondheim, LINK architecture, Multiconsult ja Caverion. Tarjouskilpailuun osallistui Caverionin lisäksi neljä muuta yritystä. Caverion toimittaa lämmityksen ja viemäröinnin, ilmanvaihdon, jäähdytyksen, sähköistyksen, turvajärjestelmän ja automaation.

Rakennuksesta tulee 18 000 m2 yhdistetty koulutus- ja urheilutila, joka sisältää opetustiloja, yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja sekä harjoittelumahdollisuudet 2 000 opiskelijalle ja 250 työntekijälle.

Rakennus luokitellaan nollaenergiataloksi (ZEB-0÷EQ) ja sillä on BREEAM Excellent -sertifikaatti. Lisäksi rakennuksessa käytetään modernia teknologiaa, kuten aurinkolämmönkerääjiä.

”Olemme ylpeitä tästä yhteisprojektista luotettavien ja osaavien kumppaneidemme kanssa. Toimitamme yhdessä rakennuksen, jossa ympäristö ja energiatehokkuus on otettu huomioon koko elinkaaren ajan. Tämä varmistetaan nollaenergiatalo-luokituksella, mikä tarkoittaa, että rakennuksen uusiutuva energiantuotanto kompensoi sen rakennuksesta syntyvät kasvihuonekaasupäästöt”, sanoo Knut Gaaserud, Caverionin Norjan divisioonajohtaja.

Caverionin työ alkaa vuonna 2019 ja valmistuu vuonna 2021.

Statsbygg on norjalainen hallituksen pääneuvonantaja rakentamisessa, kiinteistökaupoissa, kiinteistönhallinnassa ja kiinteistöjen kehityksessä.

Backe Trondheim kuuluu Caverionin pääurakoitsijat-asiakassegmenttiin. Lue lisää projekteistamme pääurakoitsijoille.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja antaa: Caverion Norja, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Helene Johansen, puh. +47 404 99 922,  helene.johansen@caverion.com 
Tilaa tiedotteet: